Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

З початку червня на воді загинули 114 українців

Це значно більше від минулорічних показників за аналогічний період
19 червня, 11:33
ФОТО З АРХІВУ «Дня»

Статистику оприлюднила Державна служба з надзвичайних ситуацій. Як зазначають на сайті ДСНС, найпоширеніша причина нещасних випадків на воді — недотримання правил безпечної поведінки громадянами. Зокрема, купання в необладнаних для цього місцях і купання у нетверезому стані.

Так, у Києві 11 червня у технічному каналі Голосіївського району знайшли і передали поліції тіло чоловіка, який потонув через порушення правил поведінки на воді, він плавав у нетверезому стані. А в Запорізькій області 12 червня на ставку «Заповіт» у місті Гуляйполе аварійно-рятувальне відділення знайшло і передало правоохоронцям тіло місцевого мешканця, який потонув під час вилову риби.

Загалом, за даними ДСНС, з початку року на водоймах країни вже потонули 432 особи, з яких 38 — діти. Врятовано 249 людей, зокрема 22 дитини.

Щоб зменшити кількість загиблих на водних об’єктах, фахівці Служби порятунку патрулюють місця відпочинку біля води і щодня проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу з громадянами. Втім, традиційно найдієвішим засобом захисту від небезпечних ситуацій є уважність і відповідальність кожного громадянина.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати