Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Аграрії почали продавати Аграрному фонду зерно за форвардом

30 липня, 11:59
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Агрогосподарства, що уклали з Аграрним фондом форвардні контракти на зерно врожаю 2013 року, почали постачати його на сертифіковані склади. «Минулого тижня сільськогосподарські виробники почали переоформлення зерна до державного інтервенційного фонду. Так, вже виписано складські документи на Аграрний фонд в обсязі 31,1 тисяч тонн зерна», — йдеться в повідомленні фонду.

Розрахунок за поставлене зерно здійснюється за ринковими цінами на основі средньозважених цін рівноваги (фіксингу), які сформувалися на Аграрній біржі в день переоформлення товару. При цьому також діє диференціація цін по регіонах постачання зерна залежно від місця розташування зернового складу, на який його постачають.

Нагадаємо, що наприкінці 2012 року — у першому кварталі 2013 року Аграрний фонд уклав форвардні біржові контракти на закупівлю більш ніж  один мільйон тонн зерна врожаю 2013 року. Згідно з умовами укладених контрактів, товаровиробники отримали 939 мільйонів гривень бюджетних коштів як авансовий платіж за майбутнє постачання зерна.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати