Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Empty Title

15 квітня, 00:00
Shorts news КОРОТКО / Економіка Банкам дозволено коригувати валютну позицію при формуванні резервів У відповідності до постанови Нацбанку №78 від 31.03.97 комерційним банкам дозволено проводити відповідне коригування валютної позиції на суму здійснення операцій з купівлі-продажу іноземної валюти при формуванні ними резервів згідно з новими нормами, запровадженими з 1 квітня. Про це повідомляється в телеграмі НБУ від 04.04.97 №14-110/874-2407 за підписом заступника голови правління НБУ В.Стельмаха.
Це коригування здійснюватиметься регіональними управліннями НБУ на підставі розшифровувань комерційних банків про розмір купівлі-продажу іноземної валюти на УМВБ для забезпечення формування ними валютних резервів. Завод з відновлення автомобільних шин Створюється СП за участю великої англійської промислової структури, назва якої не розголошується, та української компанії "Коло" для будівництва в Донецьку заводу з відновлення зношених автомобільних шин.
Як повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна", загальна вартість проекту становить $2,35 млн., термін окупності - 3 роки. Частка англійської сторони в фінансуванні проекту в вигляді обладнання та коштів становитиме 50%, фінансової компанії "Коло" в вигляді коштів - 10%, інших українських організацій у вигляді будівель та споруд - 40%. Проектна потужність заводу - 350 тис. шин на рік. Ринками збуту продукції стануть внутрішній ринок та ринки СНД. Харківські турбіни надійдуть до Індії Харківський концерн "Турбоатом" у складі міжнародного консорціуму, до якого увійшли АТ "Енергомашекспорт" (Москва), інститут "Гідропроект" (Москва) та німецька АВВ, уклав контракт на постачання енергообладнання для індійської гідроелектростанції "Theri".
За повідомленням агентства Інтерфакс-Україна, трирічний контракт передбачає постачання індійському замовникові чотирьох турбін потужністю 255 мВт, а також 8 затворів для електростанції. Початок поставок заплановано на 1998 рік. Раніше "Турбоатом" - визнаний лідер у галузі турбінобудування в СНД - здійснив виробництво турбін для атомних станцій Фінляндії, Болгарії, Куби. У Києві внормовано якість води. Чи стане вона ліпшою? Преса (в тому числі й "День") уже неодноразово писала про те, що в державі й досі не існує юридично закріплених санітарних норм і державних стандартів питної води. Саме тому комунальні служби вирішують усі проблеми очистки води доволі просто - надмірним хлоруванням. Чи не через це в Києві, як і в багатьох інших містах нашої країни, водопровідну воду не можна пити сирою - лише кип'яченою?
Напевно, втративши надію дочекатися загальнодержавних стандартів, Київська держадміністрація ввела міські нормативні показники якості питної води, які передбачають не лише зниження вмісту в питній воді ряду компонентів, але й суворіший лабораторний контроль джерел водопостачання.
"Київводоканал" під контролем міськсанепідслужби віднині повинен поетапно знижувати вміст хлору в водопровідній воді. Але спеціалісти санслужби, які побажали залишитися невідомими, висловили кореспондентові "Дня" Валерію Нечипоренку свої серйозні сумніви щодо реальності таких планів. Адже хлорування можна замінити лише озонуванням води, а на нього грошей як не було, так і немає.
Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати