Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коли йде розподіл власності...

чиновнику не до довідок про аптеки
08 грудня, 00:00

Проти рішення облради виступили міські власті, котрі вважають, що об'єктами комунальної власності на території міста мають розпоряджатися вони.

Поки дві ради з'ясовують відносини і тлумачать кожна по-своєму закон про самоврядування, в Дніпропетровську назріла ще одна гостра ситуація. Договором від 5 листопада міські власті продали фірмі «Шанс» за 150 тис. грн. приміщення по вулиці Ширшова, яке протягом 18 років орендував у міськжитлоуправління довідково-інформаційний центр (ДІЦ) аптечної мережі, що входить у обласне держпідприємство «Фармація». Тепер все йде до того, що єдина в місті довідкова аптека, відома дніпропетровцям за телефонним номером 067, змушена буде найближчими днями «очистити приміщення». Принаймні саме так оцінює нинішню ситуацію завідувач ДІЦ Світлана Путря. Адже іншого придатного приміщення довідковій поки офіційно ніхто не пропонував.

Тим часом, про необхідність довідково-інформаційної служби, розташованої в самому центрі міста, говорить вже той факт, що щодня сюди телефонують і безпосередньо звертаються не багато не мало 1200—1800 чоловік! Саме наша служба, говорить Світлана Путря, давала досі інформацію не тільки про наявність необхідних ліків у різних аптеках міста, а й про існуючі знижки, що важливо для пенсіонерів і хронічних хворих. Без ДІЦ буде вельми скрутно знайти спеціалізовані аптеки для онкохворих, діабетиків чи аптеку міського благодійницького фонду, де ліки відпускаються на 20% дешевше. У нас працюють висококваліфіковані фахівці, — говорить завідувач, — і вони на вулиці не залишаться, але що робитимуть городяни, невже довідкова аптек Дніпропетровську більше не потрібна?

Відповідь на це запитання в міському комітеті комунального майна отримати не вдалося. Всі спроби зв'язатися з його головою Сергієм Дроном і прояснити ситуацію виявилися марними. Деяку ясність внесла бесіда з керівником відділу міськвиконкому з питань координаційної роботи по використанню комунальної власності Геннадієм Бочкарьовим. Він стверджував, що приміщення на Ширшова продане законно, хоч і визнав, що над доцільністю можна і подумати, адже є ще й суто «моральний» бік справи — довідкова аптек у центрі міста просто необхідна.

Тим часом до спроб довідково-інформаційної служби захистити своїх клієнтів підключилися і головні потерпілі — пенсіонери та хворі. Вони збирають підписи під «чолобитною» до міської влади.

Чи не доведеться потім міській владі знову створювати таку потрібну населенню міста службу, направляючи на це гроші, виручені від приватизації об'єктів комунальної власності?

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати