Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

30 вересня, 00:00

Полтава залишилася без гарячої води

Недовго раділи полтавці гарячій воді, що з 15 вересня безперебійно й щодня надходила до їхніх осель. Нагадаємо, що з літа вони були позбавлені цієї радості — тепла вода постачалася в будинки лише 3 дні на тиждень — у п’ятницю, суботу та неділю. Учора ж в Полтаві гаряча вода зникла зовсім. Станом на 11 годину ранку 27 вересня у місті не працювало 9 із 61 котельні, а на 8 вечора — вже 27 котелень. На терміновій нараді в міськвиконкомі за участі усіх сторін домовилися не відключати лише 12 котелень, від яких гаряча вода для використання та опалення надходить до лікарень міста. Від інших поступок ініціатори відключення категорично відмовилися. Причина — більш ніж прозаїчна. Наразі борг «Полтаватеплоенерго» перед «Полтавагазом» за газ становить більше 8 мільйонів гривень і навряд чи зможе бути ліквідований, у тому числі і через нові тарифи, які не по кишені багатьом полтавцям. Тому ДК «Газ України» вимагала від «Полтавгазу» «перекрити» трубу, що ті й зробили. Чи поновлять гаряче водопостачання Полтави до зими і чи поновлять його взагалі — наразі невідомо, повідомляє Євген БРИЖ , Полтава.

Шестикратний переможець на право забудови

Девелоперська компанія «XXI століття» (Київ) інвестує в розвиток проектів із нерухомості в Запоріжжі 370 мільйонів гривень. Як повідомляє директор із питань регіонального розвитку компанії «XXI століття» Олег Салмін, у Запоріжжі компанія стала переможцем шести конкурсів на право забудови земельних ділянок загальною площею 14,73 га та вже інвестувала в міськбюджет Запоріжжя 4,55 мільйона гривень. Він зазначив, що три земельні ділянки в Запоріжжі загальною площею 9,5 га призначені для житлового будівництва. Усього компанія планує побудувати в Запоріжжі близько 100 тисяч квадратних метрів житла. Ще одна ділянка площею 5,5 га призначена для будівництва комерційної нерухомості. Компанія вже завершує оформлення прав на ділянку площею 1,9 га в парку «Трудова слава», де побудують культурно-оздоровчий центр або центр сімейного дозвілля.

Добрався до Одеси

Антимонопольний комітет України дав дозвіл ЗАТ «Фоззі» (Вишневе, Київська обл.), що займається оптовою та роздрібною торгівлею продовольчими товарами в Києві та Київській області, придбати частки в статутних фондах (СФ) компаній ТОВ «Олександр-Шанц» і ТОВ «Ространс», а також акцій ВАТ «Філадельфія» (всі — Одеса). Як повідомляє прес-служба АМК, це придбання забезпечить ЗАТ «Фоззі» перевищення 50% голосів у вищих органах управління товариств. ТОВ «Олександр-Шанц» і ВАТ «Філадельфія» займаються здачею в оренду комерційної нерухомості, а ТОВ «Ространс» спеціалізується на роздрібній торгівлі продовольчими товарами.

Ексклюзив із Китаю

Один із найбільших суб’єктів українського авторинку київська корпорація «АІС» отримала статус ексклюзивного дистриб’ютора автобусних шасі китайської корпорації FAW (China First Automobile Group Сorporation). Відповідний договір сторони підписали в серпні. Зараз «АІС» веде переговори на поставку автобусних шасі з провідними українськими автовиробниками. За оцінкою корпорації, автобусне шасі концерну FAW дозволить знизити вартість автобусів і підвищити їх конкурентоспроможність на внутрішньому ринку.

Українцю — по Боїнгу

Державне підприємство Міністерства оборони України «Українська авіаційна транспортна компанія» (УАТК, Київ), найбільший вантажний перевізник України, розглядає можливість розширення свого авіапарку за рахунок вантажних літаків американського концерну Boeing. Днями в Києві відбулася робоча зустріч керівництва компанії на чолі з гендиректором Віталієм Поповим із регіональним директором Boeіng по країнах Європи та Центральної Азії Монте Фрейзером і директором із продажу Boeіng у країнах Південно-Східної Європи Олегом Шенгіним. Сторони обговорили питання визначення оптимального типу модельного ряду вантажних літаків компанії Boeіng для мережі маршрутів УАТК, план сертифікації типів літаків в Україні та підготовки льотно-технічного складу, а також створення на основі технічної бази УАТК бази технічного обслуговування літаків компанії Boeіng. Компанія виступила замовником 10 літаків типу Ан-70 для поповнення свого авіапарку в 2008—2010 рр.

Андеррайтер чекає інвесторів

Київське ТОВ «Україно-кіпрське СП MTI» збирається випустити іменні відсоткові облігації в бездокументарній формі на 50 мільйонів гривень. Як повідомляє підприємство, рішення про випуск облігацій номіналом 1 тисяча гривень ухвалили збори учасників MTI наприкінці серпня. Термін обігу облігацій становитиме 1456 днів — із 14 листопада 2006 року по 8 листопада 2010 року. Розміщення облігацій проводитиме андеррайтер випуску АКБ «ХФБ Україна» (Київ), первинний продаж проводитиметься з 14 листопада 2006 року по 1 листопада 2007 року. Перед початком первинного розміщення андеррайтер приймає від зацікавлених інвесторів конкурентні пропозиції на купівлю облігацій. Виплати відсоткового доходу здійснюватимуться у національній валюті.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати