Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

23 лютого, 00:00

Обіг буде доведений до мільярда

Холдинг Aventures Group в 2005 році збільшив обіг у 2,2 разу порівняно з 2004 роком — до $430 млн., а прибуток до оподаткування становив $7 млн. Як йдеться в повідомленні компанії, цього року Aventures Group збирається повторити більш ніж двократне збільшення обігу — до $1 млрд., а також більше ніж удвічі розширити роздрібні мережі. У повідомленні зазначається, що таке зростання показників у 2005 році досягнуто за рахунок розвитку роздрібних мереж і нарощування обсягів дистрибуції й оптового продажу. Інтенсивний розвиток Aventures досягнутий також завдяки значним інвестиціям. «Минулого року ми інвестували в розвиток бізнесу приблизно $20 млн.», — повідомив президент Aventures Group Володимир Колодюк. За його даними, джерелом фінансування стало практично повне реінвестування прибутку, а також банківські кредити.

За виробництвом сталі Україна — сьома

Україна в січні 2006 року знизила виробництво сталі на 1,2% порівняно з аналогічним періодом 2005 року — до 3,337 млн. тонн і зберегла сьоме місце в рейтингу країн — основних світових виробників цієї продукції, складеному Міжнародним інститутом чавуну та сталі. До першої десятки країн-виробників сталі за підсумками минулого місяця ввійшли Китай (30,280 млн. тонн, зростання на 20,7%), Японія (9,455 млн. тонн, падіння на 0,7%), США (8,276 млн. тонн, на рівні січня-2005), Росія (5,449 млн. тонн, на рівні січня-2005). Порівняно з груднем-2005 українські підприємства знизили обсяг виробництва сталі на 0,179 млн. тонн. Зниження обсягів виплавки сталі порівняно з попереднім місяцем, крім України, зафіксоване також у більшості країн першої десятки, крім Японії, США, Індії та Італії.

Контрабандне м’ясо знову наступає

В Україні на початку року спостерігається збільшення обсягів нелегального ввезення та реалізації контрабандного м’яса. «Останнім часом ми знову відчуваємо збільшення контрабанди м’яса», — розповідає голова ради директорів асоціації «Спілка птахівників України» Олександр Бакуменко. За його словами, однією з причин збільшення обсягів реалізації контрабандного м’яса на внутрішньому ринку є заборона Російською Федерацією ввезення м’ясо-молочної продукції з України. О. Бакуменко також пояснив, що в цей час м’ясо, призначене для транзиту до РФ, залишається на українському ринку. О. Бакуменко зазначив необхідність об’єднання зусиль усіх контролюючих органів у боротьбі з контрабандою та розробки спільної концепції з недопущення нелегального ввезення м’яса до України. За оцінкою експертів Спілки птахівників України, в 2005 році нелегальний імпорт м’яса в країну становив приблизно 200 тис. тонн.

Великовантажні перевезення з обмеженнями

Державна служба автомобільних доріг України («Укравтодор») ініціює введення обмежень на перевезення вантажів автомобільним транспортом у розмірі 11 тонн на одну вісь і 38 тонн на транспортний засіб. Про це повідомив голова «Укравтодору» Вадим Гуржос. «Сьогодні в Україні не існує жодних обмежень на великовантажні перевезення, що призводить до швидкого зносу автошляхів, більшість із яких побудовані з 1960 по 1985 рік і розраховані на навантаження до восьми тонн на вісь. Тому ми порушили питання про відновлення вагових комплексів», — розтлумачив проблему голова «Укравтодора». В. Гуржос повідомив, що в розробленому проекті постанови уряду пропонується створити службу вагового контролю, яка отримає право перевіряти вагу вантажу, стягувати штрафи та забороняти перевезення наднормативних вантажів.

У стільниковому зв’язку можливий альянс

Компанія Altimo (колишня «Альфа Телеком», структура «Альфа-груп») не відкидає можливості створення альянсу на українському ринку стільникового зв’язку, внаслідок якого в країні може з’явитися третій найбільший стільниковий оператор. Про це заявив голова компанії Олексій Резникович у Москві на зустрічі з аналітиками. «Ми вважаємо, що йшлося про компанії Golden Telecom, «Українські радіосистеми» й Astelit, у кожній із яких Altimo прямо або непрямо бере участь (ми, зі свого боку, завжди допускали ймовірність злиття активів Altimo)», — повідомили «Інтерфаксу» аналітики компанії «Ренесанс Капітал» після зустрічі. На думку аналітика «Ренесанс Капіталу» Анни Купріянової, такий шлях розвитку Altimo в Україні є одним із потенційних варіантів, якщо компанія вийде зі складу акціонерів «Київстару». Тим часом, якщо Altimo не піде з «Київстару», то останньому теж, можливо, доведеться якось інтегруватися з іншими компаніями Altimo, зазначила А. Купріянова.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати