Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Жодна з країн не зможе впоратися з цією загрозою самотужки»

МВФ може стати координатором глобального регулювання ринку криптовалют
14 березня, 11:15

Міжнародний валютний фонд (МВФ) може відігравати центральну роль у координації глобального регулювання ринку криптовалют, вважає директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард.

 У своєму блозі вона попередила про «темний бік» криптовалют і ризики, пов’язані з цим ринком.

 «Попри те, що технологія блокчейн може радикально змінити багато сфер, окрім фінансів, криптовалюти є небезпекою, зокрема тому, що можуть бути використані як інструмент відмивання грошей і фінансування тероризму», — заявила Лагард.

 «Звичайно, відмивання грошей і фінансування тероризму — це лише одна зона ризиків. Інша зона — фінансова стабільність. Швидке зростання ринку криптовалют, його висока волатильность і слабо виражений зв’язок із традиційним фінансовим світом можуть створити нові уразливості», — зазначила вона.

 Лагард заявила про необхідність вживання заходів у відповідь на існуючі ризики, зазначивши, що МВФ може відігравати центральну роль у цьому процесі.

«Жодна з країн не зможе впоратися з цією загрозою самотужки, — вважає вона. — МВФ має унікальну позицію як форум, щоб знаходити відповіді на запитання про ринок криптовалют».

Очільники центробанків та фінансових відомств держав G-20 обговорять питання регулювання ринку криптовалют під час зустрічі наступного тижня в Буенос-Айресі.

 Пропозиції Лагард стосовно регулювання ринку криптовалют передбачають заходи щодо захисту споживачів, використання інструментів біометрії, криптографії і штучного інтелекту для швидкого виявлення підозрілих транзакцій, а також запровадження єдиних правил для ринку в різних країнах. Голова МВФ також зазначила, що «відкидати криптовалюти було б немудро». «Ми маємо вітати їхній потенціал, але усвідомлювати ризики», — заявила вона.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати