Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Наша земля – наші навчання

На півдні України в рамках навчань Повітряних сил ЗСУ пройдуть випробування зенітних ракет середньої дальності
01 грудня, 12:08

1—2 грудня в Херсонській області пройдуть випробування зенітних ракет середньої дальності у рамках навчань Повітряних сил Збройних сил України. Про це повідомив начальник прес-служби ПС ЗСУ Роман Юрчило.

В повідомленні командування повідомляється, що йдеться про «науково-дослідні навчання... під час яких будуть проведені повітряні стрільби», про що завчасно повідомлено провайдерів авіаційних послуг різних держав. Речник також наголосив, що навчання «будуть проходити виключно в повітряному просторі України, над відкритим морем, відповідно до міжнародного права».

Однак Кремль, який в лютому 2014 року окупував Крим, виступив із різкими заявами щодо цих навчань і навіть пригрозив застосуванням ракетної зброї. У відповідь речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко заявив, що ЗСУ будуть проводити навчання на території України відповідно до свого плану, незважаючи на будь-які загрози. А саме він зазначив, що «у нас є національна територія України, де ми будемо проводити всі випробування і вчення. І ніхто не буде нам вказувати, що нам тут робити». В свою чергу секретар РНБО України Олександр Турчинов заявив, що Росія перейшла до нового етапу провокування ескалації військової агресії проти України. «Ми й надалі зміцнюватимемо обороноздатність нашої держави і продовжуватимемо ракетні випробування і навчання, згідно із затвердженими планами і графіками в межах нашої суверенної території суверенної повітряного простору», — процитувала слова Олександра Турчинова прес-служба РНБО. Фото зі сторінки Юрiя Бiрюкова у Facebook.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати