Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Афіша

01 грудня, 10:21
ФОТО НАДАНО ЛІТЧАСТИНОЮ ТЕАТРУ

ГАСТРОЛІ ТИЖНЯ

«Запечатаний двірник» та «Маестро і Кароліна»: 7—8 грудня Чернівецький театр виступить на сцені Київського національного театру ім. Лесі Українки

Український музично-драматичний театр ім. О. Кобилянської (Чернівці) представить у нашій столиці дві свої резонансні прем’єри: комедію «Запечатаний двірник» буковинського класика Юрія Федьковича та «Маестро і Кароліна» (автор сюжету і режисер постановки — Людмила Скрипка). «Запечатаний двірник» у постановці режисера Мирослава Гринишина — це гостросатирична, соціально-побутова комедія, в якій представлено буковинське село ХІХ ст. Дійство відбувається в жанрі народної музичної комедії, супроводжується чарівними буковинськими піснями — сумними й веселими, жартівливими та ліричними, коломийками, жанровими танцями. Продовжить гастрольний показ сценічна історія кохання Ференца Ліста і княгині Кароліни Сайн-Вітгенштейн, що зародилося в Україні. Вистава режисерки Людмили Скрипки «Маестро і Кароліна» — це перша театральна постановка про легендарне кохання геніального угорського композитора, яке надихнуло Ліста на створення музичних шедеврів. Нагадаємо, саме в Україні був створений один із найвідоміших творів класика — «Угорська рапсодія №2». Саме Кароліна познайомила маестро з українськими народними піснями, а Ференц Ліст присвятив їй свої найкращі твори. Головні ролі виконують актори Григорій Руденко-Краєвський та Сніжина Винарчук (на фото). У виставі звучатимуть оригінальні твори Ф. Ліста, знамениті композиції маестро в аранжуванні диригента Чернівецького муздрамтеатру Володимира Шнайдера, а також українські народні пісні.


ВИСТАВКА ТИЖНЯ

«Килим. Сучасні українські митці» — Музей історії Києва


ІЛЮСТРАЦІЮ НАДАНО ОРГАНІЗАТОРАМИ ВИСТАВКИ

Цей всеукраїнський проект мандрував країною з квітня цього року, і ось 6 грудня його представлять у Києві. 20 художників із різних регіонів України створили свої «килими», де кожен показав власне бачення традиційного мистецтва в сучасному світі. На виставці можна побачити живопис, скульптуру, інсталяції та відеоарт. Ідея проекту — поєднати традиційне мистецтво і сучасне, актуалізувати етнічну культуру й надати додаткових «народних» смислів актуальному арту. Експозиція триватиме до 15 січня 2017 року.


ФІЛЬМ ТИЖНЯ

«Планетаріум» — на екранах України


ФОТО НАДАНО «АРТХАУС ТРАФІК»

У містичній мелодрамі Ребекки Злотовскі  головні ролі виконали володарка «Оскара» Наталі Портман та молода кінозірка Лілі-Роуз Депп. Прем’єра «Планетаріума» відбулася в позаконкурсній програмі Венеційського кінофестивалю. У роботі над стрічкою Р. Злотовскі надихалася реальною історією сестер-американок — медіумів та винахідниць спіритуалізму. Інша історична алюзія — постать продюсера, візіонера й кіномагната Бернара Натана, власника культової студії Pathе і творця кіномайстерень, які згодом перетворилися на одну з головних кіношкіл Франції та Європи — LaFеmis. Сюжет стрічки перенесе глядачів у Париж 1930-х. Сестри Лора і Кеті Барлоу приїжджають із США, щоб провести низку спіритичних сеансів. Побачивши їх, продюсер Андре Корбен вирішує підзаробити й організовує показ... «живих» духів на великому екрані. Месьє Корбена зовсім не обходить, чи справді сестри вміють спілкуватися з потойбіччям, він зачарований красою Лори та незрозумілими талантами Кеті... Роль Лори зіграла Наталі Портман, а на роль молодшої сестри Барлоу вона запропонувала режисерові кандидатуру Лілі-Роуз Депп — доньки Джонні Деппа й Ванесси Параді. «Планетаріум» став першим серйозним екранним досвідом для молодої актриси. У фільмі також грають французькі зірки Еммануель Салінжер і Луї Гаррель.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати