Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Цю подію в Харкові чекали 10 років!

20 серпня у Філармонії відкриється перший концертний комплекс
18 серпня, 10:21

Мова йде  про так званий перший пусковий комплекс. Харківські меломани відчують акустику нової зали. Нагадаємо, орган  мав зазвучати у Харкові ще вісім років тому, але інструменту вартістю 1,2 мільйона євро довелося припадати пилом чотири роки в складських ящиках, бо через брак бюджетного фінансування вчасно не змогли завершити будівництво нової органної зали. І от новосілля...

—  Органний зал будували 10 років. Ми за півтора року  закінчили будівництво, хоча за графіком такі роботи мають тривати 3—4 роки. У суботу відбудеться урочисте відкриття першого пускового комплексу філармонії. Це велика подія для Харківської області і справжнє свято для всіх харків’ян напередодні Дня Незалежності. Думаю, що наш оркестр покаже, на що він здатен, і продемонструє унікальні акустичні можливості цього залу... Наступним етапом стане будівництво великого залу філармонії, —  цитує слова  голови ХОДА Ігоря Райніна його прес-служба.

Директор і головний диригент Харківської філармонії  Юрій Янко (на фото), повідомив, що під час відкриття органного залу артисти продемонструють усі можливості нового залу. Глядачі почують, як у приміщенні з унікальною акустикою звучать спів соліста, соло на фортепіано, оркестр і хор.

«Завдяки змінній конструкції стелі ми можемо розбудовувати акустику залу залежна від виступу — цю можливість ми продемонструємо під час концерту, — пояснив Ю. Янко. — А сам орган харків’яни почують вже в листопаді.

5 вересня чекаємо на приїзд команди німецьких фахівців, які будуть займатися інтонуванням органу. Для цього знадобиться близько двох місяців».

До речі, орган фірми Aleksander Schuke має вагу 40 тонн, висота — 10 метрів, має понад 5,5 тисяч труб. Це буде найбільший клавішно-духовий інструмент в Україні й другий за величиною на пострадянському просторі!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати