Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Донецькій драмі схрестили шпаги

«Три мушкетери»: вежі, інтриги, дружба і верхнє «до»
23 квітня, 17:20
У МЮЗИКЛІ «ТРИ МУШКЕТЕРИ» ВСІ ПІСНІ АРТИСТИ ВИКОНУЮТЬ БЕЗ ФОНОГРАМ / ФОТО В’ЯЧЕСЛАВА ПАЩУКА

У Донецькому національному музично-драматичному театрі успішно відбулася прем’єра мюзиклу «Три мушкетери». Сюжет Александра Дюма, п’єса Марка Розовського та Юрія Ряшенцева, шлягери Максима Дунаєвського — все це творці вистави переробили на свій лад, а від паралелей з однойменними постановками відгородилися залізними «вежами».

— Ми розуміли, що 90% глядачів добре знають цю історію, і здивувати їх глибиною драматичної частини нам буде складно. Ми намагалися зробити виставу легкою і веселою, щоб глядач відпочивав», — зізнається режисер-постановник і балетмейстер Василь Маслій.

Всі пісні артисти виконують без фонограм. «Ми намагалися використовувати акторів, які співають: такі є серед головної четвірки і серед шпигунів кардинала. А ще ми поставили рекорд за кількістю мікрофонів на сцені», — розповідає хормейстер-постановник Тетяна Пащук. Набожного Араміса зіграв популярний донецький актор, володар першої премії «Слов’янського базару-2011» Володимир Квасниця. Репліка виконавця: «Панове, ви ще не чули мого верхнього «до»!», — зірвала шквал оплесків глядачів.

Дуже тепло публіка зустріла Королеву — цю роль зіграла Любов Доброноженко. На думку відповідального за сценографію та костюми Андрія Романченка: «Дует Королеви і Бекінгема — «хіт сезону». Номер запам’ятався глядачам не лише вокалом, але й пристрасним танцем героїв. Д’Артаньяна зіграв молодий артист Максим Селіванов, його гасконець вийшов сміливим і дуже самовпевненим. А роль підступного кардинала було яскраво зіграно Сергієм Банніковим.

У сценографії вистави було використано дві металеві конструкції-вежі, на яких розгортається сюжет. Андрій Романченко так трактує задум: «Життя — певний механізм, годинник, скринька. І обов’язково з’являється джокер, який все це руйнує. Ляльковод, ляльки і джокер — таку ситуацію ми спробували показати цим складним режисерським і сценографічним симбіозом». А ось паралель «життя — шахова партія», яку було закладено в основу оригінальної п’єси, творці відсунули на другий план.

«Три мушкетери» — найдорожча постановка театру. Велику частину коштів дирекції довелося витратити на створення костюмів і перук. До речі, на прем’єрі мюзиклу серед глядачів була перша леді України Людмила Янукович, якій вистава сподобалася. Влітку постановку планують показати в Луганську та Маріуполі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати