Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«В очікуванні сонця»

Імпресіоністичні пошуки Дмитра Коваля
16 листопада, 10:33
ІЛЮСТРАЦІЮ НАДАНО ОРГАНІЗАТОРАМИ ВЕРНІСАЖУ

Із 17 листопада арт-галерея «Мануфактура» представляє виставку молодого київського художника Дмитра КОВАЛЯ. Свою експозицію митець назвав «В очікуванні сонця», і тепер, у ці дні, коли на дворі пізня осінь, часто дощить і навіть інколи сніг пролітає, так хочеться чогось теплого і світлого. Роботи Коваля дають можливість помріяти і їх хочеться роздивлятись...

Основні напрямки у творчості живописця — імпресіонізм і пуантилізм, які Дмитро синтезував з абстрактним і декоративним мистецтвом, сформувавши свій особливий авторський стиль.

Основу експозиції становить серія робіт автора — «Українська молитва», яка охоплює період із 2012-го до 2017 року.

«Художник — це дуже важкий шлях, — ділиться роздумами в одному з інтерв’ю Д. Коваль. — І що далі ми йдемо ним, то буває нам важче. Коли я тільки вступив на перший курс Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури, педагоги сказали: «З вас усіх лише один, у кращому разі, стане художником, який буде жити заради того, щоб творити». Так-от, моя порада — бути саме цим «Одним». Лише ті, хто докладає великих зусиль для вдосконалення, досягатимуть бажаного результату...»

Дмитро Коваль народився на Західній Україні, у місті Хотин Чернівецької області. Він — випускник Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури. Студентську роботу Дмитра «Українська молитва», або «Душі померлих», було визнано найкращою 2016 року, митець здобув золоту медаль Академії. Крім того, художник — учасник численних всеукраїнських та міжнародних виставок. 2011 року — лауреат премії ім. В. Пузиркова. 2013-го — лауреат премії імені В. Шаталіна. Його твори представлені в музеях Запоріжжя, Чернівців та приватних колекціях не лише України, а й за кордоном.

Виставка «В очікуванні сонця» триватиме до 19 січня.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати