Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Створення медіасектору і розбудова громадянського суспільства»

На прохання студентів прийом анкет до Літньої школи журналістики продовжено до 28 червня
23 червня, 12:35

Ювілейна Літня школа журналістики «Дня»-2017 розпочнеться вже за два тижні, 3 липня. Ми отримуємо анкети від охочих взяти у ній участь з різних регіонів країни — Сум, Рівного, Маріуполя... і навіть з-за кордону! Водночас надходять і прохання трохи продовжити прийом анкет, бо дехто технічно не встигає заповнити всі форми. Ми вирішили піти назустріч молоді, яка зараз заклопотана ще й сесією, тож, будь ласка, надсилайте заповнені анкети до 28 червня включно. А вже 29 ми оголосимо, хто стане членом редакційної команди на весь інтенсивний липень. А те, що він буде саме таким, підтверджують не тільки літньошколярі минулих років, а й їхні лектори, що вже готуються до нових зустрічей. Нагадаємо, цього року проект здійснюється за підтримки Центру інформації та документації НАТО.

«ТУТ МОЛОДЬ ЗАСВОЮЄ НАУКУ КРИТИЧНОГО МИСЛЕННЯ»

Галина БАБIЙ, відома теле- та радіоведуча:

— Нещодавно у Facebook побачила оголошення про те, що «День» оголошує набір до ювілейної — 15-ї — Літньої школи журналістики. Найперша думка — я б сама пішла до неї повчитись! І це не просто дитяча емоція! Минулого року, на запрошення пані Лариси Івшиної, я мала зустріч з учнями школи як лектор: ділилась досвідом роботи в радіоефірі, розповідала про великі теле-, радіопроекти, про художнє мовлення. А вийшла з редакції «Дня» після цієї зустрічі як студент, котрий склав іспит.

Чому так відбулося? Тому що синергія, яка твориться в стінах «Дня» досвідченими журналістами і захоплює «школярів» від першої до останньої миті перебування в редакції, дає можливість вчитися і зростати над собою нам усім! Бо «школярі» «Дня» — це найжадібніша до знань і найохочіша  до спілкування аудиторія, яка найперше засвоює науку критичного мислення! Найкрасивіша молодь, яка світиться щирістю намірів бути достойним своєї професії і корисним своїй країні.

І ось ця синергія спілкування в Літній школі журналістики «Дня» — це, як я для себе відзначила, «огранка особистостей». Попри професійні навички, яких, безумовно, «школярі» тут набувають, вони подорожують до цікавих і красивих місць, читають і обговорюють книги, відвідують виставки, їздять на конях!.. Словом, класика, «красиве і корисне»! Прагни, вчись, зростай поруч з «Днем»!

Тому я щиро радію за тих щасливців, які потраплять до Літньої школи «Дня»! І вже зараз міркую над темою нашої майбутньої зустрічі, яка має бути цікавою всім нам!

«День» РОБИТЬ СВІЙ ВНЕСОК У РОЗБУДОВУ КРАЇНИ»

Олександр СОЛОНТАЙ, політик, експерт Iнституту політичної освіти:

— Щодо Літньої школи журналістики «Дня» хочу відзначити три моменти.

По-перше, якби всі редакції робили подібні школи, то в Україні уже давно народилися б незалежні вільні медіа. Варто досвід газети «День» перейняти усім іншим.

По-друге — велика повага і великий плюс газеті «День» за те, що, не маючи якоїсь гострої потреби для свого штату, редакція працює загалом на створення медіасектору і розбудову громадянського суспільства в Україні. Адже лише невеличка частина випускників цієї школи іде працювати з «Днем». Тобто фактично газета «День» кує кадри для всього медіасектору, а не лише для себе.

І третій момент: важливо, що в цій школі журналісти отримують не тільки журналістські знання. Тобто це школа громадянської політичної освіти зі специфікою для журналіста, але вона виходить далеко за формати медіасфери і медіаграмотності. Отже, редакція газети «День» робить свій внесок взагалі у розбудову країни.

«ЛШЖ НЕ ПРОСТО СТАВИТЬ ЗАВДАННЯ, А Й ПОКАЗУЄ ПРИКЛАД, ДАЄ ПОРАДИ»

Анна ДАНИЛЬЧУК, проректор з науково-педагогічної роботи, євроінтеграції та роботи зі студентами Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки:

— Я є надзвичайним шанувальником ЛШЖ газети «День». Ще з античних часів нам відомі школи — філософські, ораторські, політичні; вони були ознакою ідейної зрілості, досконалості тих людей, навколо яких гуртувалися. Щоденна всеукраїнська газета «День» — це високий стандарт в царині засобів масової інформації; це зразок культурної, просвітницької роботи, рівних якій немає в Україні; це висококласний колектив, у якому кожен творчо і водночас сумлінно реалізовує стратегію інтелектуального розвитку нашої держави. Десятки проектів, які народилися завдяки Ларисі Івшиній та її команді, за двадцять років уже суттєво змінили нас, проте попереду ще багато праці. І дуже важливо, що у колективу газети «День» є бажання працювати з юними, іще недосвідченими «школярами», показуючи їм можливий шлях. Той шлях — шлях справжнього журналіста — складний, вимагає багатьох зусиль від молодого автора, але однозначно винагородиться авторитетом, позицією, роллю в житті суспільства. ЛШЖ не просто ставить завдання, а й показує приклад, дає поради. Майстерно підібраний склад лекторів, екскурсії і реальна робота в редакції найкращого видання України — це лише частина програми. ЛШЖ також дарує друзів, емоції і головне — відкриває потенціал, про який і не підозрюєш до початку стажування. Знаю чимало школярів, які уже стали успішними в медіапросторі нашої країни, і дуже пишаюся, що ЛШЖ мене з ними познайомила. І насамкінець не можу не процитувати Ларису Олексіївну: «Ми робимо молодих і розумних — відомими». А це — важливо!

З усіма запитаннями звертайтеся до координатора ЛШЖ Ольги Харченко, редактора відділу кореспондентської мережі [email protected], телефон (097) 76 49 221

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати