Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Хто крав, а хто допомагав?

23 вересня, 00:00

«Справа Лазаренка — це тільки один розділ з книги під назвою «Л.Д.Кучма», — стверджував свого часу депутат Олександр Єльяшкевич (і не він один). Цього тижня Президент Леонід Кучма вписав нову сторінку до цього розділу. На зустрічі з виборцями Конотопа (Сумська область), він заявив, що у наших правоохоронних органів є дані, що екс- прем'єру Павлу Лазаренку належить 33% акцій фірми, зареєстрованої в одній з офшорних зон Великої Британії, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Після цього один виборець зажадав від Президента повернути до України $72 млн., що належать П.Лазаренку й розрахуватися цими грошима з пенсіонерами. На що Л.Кучма відповів, що реальна цифра (лазаренківських грошей. — Авт. ) сильно різниться з названою. Глава держави нагадав, що через прокуратуру було оприлюднено дані про те, що П.Лазаренко перерахував за кордон близько $200 млн. Однак, запевнив виборців Президент, це ще не все: «якщо він купив собі віллу майже за $7 млн. в одного з найвідоміших американських акторів, а Білл Клінтон купив собі будинок за $1 млн. — це вже говорить про те, скільки у нього грошей», — обурився Л.Кучма.

Існування такої кількості грошей Лазаренка заперечує його «права рука», заступник голови «Громади» Володимир Тахтай. У телефонній розмові з кореспондентом ЦЖД він сказав, що публікації в ЗМІ про рахунки Лазаренка і відмивання грошей «не відповідають дійсності». «Я не вірю Ансерме (швейцарський слідчий по «справі Лазаренка». — Ред. ). Вся інформація п ро Лазаренка у ЗМІ замовлена і є абсурдом», — зазначив він.

Обурення виборців зрозуміти легко. Обурення Президента, в якого з-під носа призначений ним же прем'єр вивів за кордон $200 млн., — ще один привід замислитися про його ділові якості. Або пан Кучма не уявляв, що реально відбувається у довіреній йому країні, або з якихось причин не міг зачепити свого прем'єра. З огляду на це, скарга Президента на те, що правоохоронні органи України не могли заарештувати П.Лазаренка через те, що він «був недоторканним з усіх поглядів», виглядає дещо двозначно. На головне запитання: «Чи був Лазаренко недоторканним з погляду самого Президента?» — мабуть, зможе відповісти тільки сам Павло Лазаренко в тому випадку, якщо парламент задовольнить його прохання i надасть можливість виступити перед судом, виключивши з постанови ВР пункт про його арешт.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати