Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Чого чекати від нового очільника Запорізької області?

ЗМІ регіону вже встигли охрестити Валентина Резніченка «варягом»
25 лютого, 10:21

Жителі Запорізької області — прифронтового регіону — чекали на призначення очільника області протягом останніх чотирьох місяців. І от нарешті Президент визначився з керівником обласної державної адміністрації — ним став Валентин Резніченко. Петро Порошенко особисто під час візиту до Запоріжжя представив громадськості нового голову облдержадміністрації. Це призначення відразу викликало багато суперечок серед запоріжців.

Новопризначений голова ОДА не був обраний, як очікувалось, із числа місцевих представників силового блоку, ним стала людина, кар’єра якої пов’язана виключно з однією сферою — інформаційною. Валентин Резніченко з 1996 року працював в «Українському медіа-холдингу» під керівництвом мільйонера та нинішнього очільника Адміністрації Президента Бориса Ложкіна, а нещодавно Резніченко випробував свої професійні якості на посаді директора Українського державного центру радіочастот.

За негласною логікою Президента, як зазначають деякі ЗМІ, призначення на посаду голови ОДА людини, віддаленої від місцевих еліт, яка зарекомендувала себе ефективним менеджером, виключить фактор тиску на рішення обласної влади і дозволить швидко вирішити нагальні проблеми регіону. Однак багато хто в Запоріжжі так не вважає і називає таке рішення необдуманим, адже Резніченко не знайомий зі специфікою області.

«Із викликами, які стоять перед прифронтовим Запоріжжям, пан Резніченко, швидше за все, не впорається — його попередня діяльність далека і від військового сектору, і від сектору реального держуправління», — вважає головний редактор газети «Субота плюс» та активіст місцевого Євромайдану Богдан ВАСИЛЕНКО. На його думку, головним критерієм при обранні на посаду голови ОДА став ступінь лояльності до Президента. «Припускаю, що Резніченко поставлений таким собі «смотрящим» за регіоном від Президента напередодні місцевих виборів. Запорізьких реалій він не знає, а тому найближчими місяцями ефективності від його роботи очікувати не варто. Кадрових революцій теж не буде — у зв’язку з відсутністю знань про регіон і його еліту пан Резніченко не ризикне проводити різкі дії відразу після призначення, щоб не викликати додаткового роздратування «варягом»».

Політичний оглядач Валерій КАЛНИШ також відзначає нелогічність такого кадрового рішення, нагадуючи про те, що до останнього моменту всі очікували побачити на посаді голови ОДА начальника ГУ МВС України в Запорізькій області Віктора Ольховського як людину, що зможе посилити рівень обороноздатності регіону. «Резніченко був діловим партнером Бориса Ложкіна та його родичем, у нього відсутній політичний досвід. Ці моменти мене насторожують, адже в них простежуються ознаки кумівства», — підкреслює політичний експерт.

Лідер запорізького Майдану і народний депутат України Ігор АРТЮШЕНКО більш оптимістично оцінює появу на посаді голови ОДА Валентина Резніченка. На думку нардепа, позитивною є відсутність приналежності нового очільника області до «кримінально-олігархічних кланів» та його «незіпсованість політикою». «Але для якісної роботи Резніченка заступники мають бути запорізькими», — зазначає народний обранець, пропонуючи зачекати деякий час для оцінок діяльності новоспеченого керманича області. Парламентарій додає, що в умовах інформаційної війни із Росією не менш важливим є й багатий досвід роботи Резніченка в медіа-просторі, «адже війна виграється в головах, а вже потім — на фронті».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати