Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Козацька воля – 2018»

Із 25 до 29 вересня у ЗСУ тривали стратегічні командно-штабні навчання з органами військового управління армії та іншими складовими сил оборони України
02 жовтня, 10:25
ФОТО РЕЙТЕР

Генеральний штаб ЗС України у взаємодії з органами управління, іншими складовими сил оборони держави, органами державної влади та місцевого самоврядування відпрацював завдання із здійснення загального керівництва з обороною держави та відсічі збройної агресії. Навчання пройшли під керівництвом начальника Генерального штабу — Головнокомандувача Збройних сил України, повідомляє Управління зв’язків з громадськістю ЗСУ.

Управління військами здійснювалось із стаціонарних та рухомих пунктів управління. Завдання відпрацьовувались в єдиній системі дій усіх видів та окремих родів військ (сил) Збройних сил України.

Військові частини, які залучались до навчань, практично виконали весь спектр бойових завдань: від перегрупування з одних оперативних напрямків на інші, до застосування за призначенням.

Зокрема бригада армійської авіації після льотних тактичних навчань на Рівненському полігоні вже наступної доби висаджувала підрозділи Десантно-штурмових військ в горах на території Закарпаття, а через добу, здійснивши перебазування, підтримувала Десантно-штурмові війська на півдні.

За словами начальника Генерального штабу — Головнокомандувача ЗСУ генерала армії України Віктора Муженка, навчання надали можливість апробувати відповідність J-структур реаліям сьогоднішнього дня та підвищити спроможності органів військового управління Збройних сил України здійснювати управління угрупуваннями військ та резервами у ході оборонної та контрнаступальної операцій, з одночасним веденням стабілізаційних дій та організацією територіальної оборони держави.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати