Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Iншого вибору, ніж війна до перемоги, немає

Це має бути і боротьба з такими негативними рисами нашого менталітету, як хуторянство, байдужість, зрада...
10 квітня, 13:51
ФОТО REUTERS

Се ж остання війна! Се до бою

Чоловіцтво зі звірством стає...

Іван Франко

...Путін неодноразово заявляв, що падіння СРСР було найбільшою геополітичною катастрофою XX століття. Він органічно ненавидить українців, не вважає нас окремою самодостатньою нацією, а нашу державою вважає штучним і тимчасовим утворенням. Це кредо стало теоретичним та ідеологічним підґрунтям агресивної політики щодо України...

Без включення України з її людськими та матеріальними ресурсами, геополітичним становищем відновлення нової Російської імперії не має ні сенсу, ні можливостей. Крім того, входження України, разом з Молдовою, Грузією та деякими іншими країнами, в європейський політичний, економічний, культурний і безпековий простір зробить Європу особливо могутньою, цілісною та єдиною, про що мріяли кращі європейські уми протягом багатьох століть. А це зовсім не влаштовує Путіна.

Путіну відмовитися від України — це поховати назавжди його сокровенну мрію, зазнати повного краху як політика і лідера ідеї «Русского мира», як «собіратєля ісконно русскіх земель». Тому він може йти до кінця, а до якого, лише Господу Богу відомо. У зв’язку з цим нам необхідно передбачити всі можливі сценарії подальшого розвитку подій. Очевидним є одне: Україна і українці в жодному разі не повинні підкоритися Путіну, погодитися на колоніальну залежність. Це означатиме смерть і нації, і держави. Приклад Криму свідчить, як він ставиться до українців. Тут заборонено всі українські організації, українську символіку, закрито всі українські школи, газети, радіо та телепрограми.

Нашим вибором є і має бути тотальна війна до остаточної перемоги над Путіним і його п’ятою колоною, війна священна, жорстока, але справедлива, війна на всіх фронтах. Це має бути також війна над собою і з собою, війна з такими негативними рисами нашого менталітету, як хуторянство, байдужість, зрада, необов’язковість, зневага до власної влади...

До загарбницької авантюри путінці готувалися давно, створивши для цього спеціальні аналітичні та воєнні центри і штаби, готували спецзагони, агентуру та склади зброї на теренах України. Всю цю діяльність організовували та очолювали досвідчені офіцери ФСБ та ГРУ. Власне, вони у форматі «зелених чоловічків» захоплювали адміністративні будівлі, приміщення СБУ та міліції у Криму та містах материкової України, вбивали українських активістів, привчаючи до крові сепаратистів, якими стали переважно кримінальні елементи.

Агресія Путіна і війна проти України набули такого розмаху, такого рівня кровавого протистояння, такого рівня політичних і світоглядних розломів, що шляху назад немає. Для нас іншого вибору, ніж війна до перемоги, немає, всі шляхи до нормальної мирної співпраці і стратегічного партнерства перекрито. Це остання спроба назавжди відірватися від опіки імперії зла, назавжди позбутися колоніального ярма і тавра раба, дихати повітрям волі на повні груди. «Уж никогда мы не будем братьями ни по Родине, ни по матери». Це цілком усвідомлює і Путін, тому й скаженіє. Але перемога буде за нами, бо на нашому боці Правда, бо нам допоможе Господь Бог. Слава Україні!!!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати