Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Називаємо переможців «Анкети «Дня»-2001

20 січня, 00:00

Сьогодні ми підбиваємо підсумки «Анкети «Дня»-2001 «Що б я хотів побажати Україні на межі тисячоліть». Редакція отримала понад 200 листів з відповідями читачів на запитання нашої анкети, майже 40 з них були опубліковані на сторінках «Дня».

Ми зайвий раз змогли переконатися в об’єктивності ваших оцінок. І хоча в деяких листах траплялися песимістичні нотки, загалом ваші анкети були сповнені надії, що новий рік і нове тисячоліття стануть для України періодом економічного зростання й хай невеликих, але конкретних кроків до формування громадянського суспільства. Симптоматично, що ніхто з читачів не чекає, що хтось зробить його життя кращим — усі розуміють, що наше майбутнє залежить тільки від нас самих, і ваші розповіді про власні зусилля в навчанні, пошуку нових форм самореалізації й можливостей поліпшити добробут сім’ї були нам особливо цікаві.

Оцінюючи минулий рік, більшість із вас серед його позитивних подій виділяють закриття Чорнобильської АЕС, створення парламентської більшості (інша річ — наскільки вона виявилася стійкою), своєчасне прийняття бюджету на 2001 рік, реформи в аграрному секторі. Негативними подіями вважають зникнення Георгія Гонгадзе й пристрасті навколо «касетного скандалу».

У своїх побажаннях Президенту, парламенту й уряду ви одностайні в думці про необхідність суворого дотримання законів і реальних кроків до розбудови правової держави, конструктивної й узгодженої роботи всіх гілок влади, більшої прозорості в їхній діяльності.

Серед побажань, адресованих ЗМІ, переважають такі: менше захоплюватися маніпулюванням громадської думки, давати тільки об’єктивну інформацію, відображати різні точки зору, від розмов про свободу слова нарешті перейти до її реалізації, підтримувати діалог у нашому суспільстві й... стати добрішими.

Ми вдячні нашим читачам за високу оцінку «Дня», а також за критичні зауваження й побажання — ввести нові тематичні рубрики, обговорити ряд цікавих питань, провести не лише фотоконкурс, а й конкурс малюнків, — що ми обов’язково постараємося реалізувати.

Акція ще раз підтвердила, наскільки важливо для нас — журналістів і читачів — постійне спілкування, можливість висловити й почути весь спектр думок з актуальних проблем життя нашого суспільства. Дотримуючись цієї традиції, «День» і надалі продовжуватиме такий діалог.

Редакційне журі назвало переможців «Анкети «Дня»- 2001. Перше місце й путівку від турфірми «Закарпаттурист» присуджено Олені Маркосян (Харків) . Друге місце з врученням фотоапарату від фірми «Кодак» — Дмитро Карп’як (Мостиська, Львівська обл.) . Третє місце й приз — універсальний словник-енциклопедія — Олексій Попов (Сімферополь) . Симпатичнi сюрпризи від газети «День» отримають Галина Александрова (Маріуполь), Олег Драган (Ужгород), Олег Коцарев (Харків), Сергій Соловей (смт Шишаки, Полтавська обл.), Микола Богуславський (Черкаська обл.), Юлія Кацун (Київ). Редакція поінформує усіх лауреатів про місце й спосіб отримання призів.

«День» поздоровляє переможців і призерів і дякує всім читачам, які взяли участь у нашій акції й привітали нас з Новим роком. Наше спілкування на цьому не закінчується — чекаємо від вас нових листів! Ну, а з новими інтелектуальними конкурсами «День» не забариться!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати