Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Найкращі музичні зразки...

Туристичний сезон у Луцьку відкриють унікальним арт-променадом
15 травня, 10:12
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Ідею цієї імпрези начальник управління туризму і промоції міста Луцької міської ради Катерина ТЕЛІПСЬКА разом зі своїми однодумцями виношувала рік. Можливо, арт-променад, який запропонують лучанам і гостям міста у день відкриття туристичного сезону-2019, проводиться в Україні взагалі вперше. Однозначно захід креативний. Арт-променад отримав назву «Так звучить Луцьк», і організатори вже заінтригували. «Будемо слухати професійні колективи музучилища, філармонії, будуть світова класика й українська класика. А також музика луцького композитора Віктора Тиможинського, якого знають і за кордоном, буде історія міста і його архітектури, звучатиме музика, яка відображає епоху або ж етнічну громаду, що будувала певну споруду», — каже Катерина Теліпська.

У програмі променаду — найкращі зразки світової музики від класицизму до неофольклоризму, українська музику від бароко до авангарду, виступи духового, камерного та симфонічного оркестрів, хорів і сольних виконавців. Звучатимуть твори Брамса, Бетховена, Баха, Генделя, Бізе, Штрауса, Кондо, Козицького, Бортнянського, Калниньша та інших. А ще на лучан і гостей міста чекає ексклюзивний перформанс: актори театру «ГаРмИдЕр» разом з дитячою театральною студією «Догори Дриґом» «оживлять» скульптури біля луцького «будинку з химерами» — будинку скульптора Миколи Голованя.

«Також ми зайдемо в костел і будемо слухати орган. Будемо мандрувати від Театрального майдану через вулицю Лесі Українки, будемо йти Старим містом, зупинятимемось біля будинку Кронштейнів, Хрестовоздвиженської церкви, кірхи, будинку Голованя... І на кожній «точці» відбуватиметься щось цікаве і незвичне. Все закінчиться грандіозним концертом симфонічного оркестру з хором перед замком на площі», — інтригують організатори.

«Ідею променаду ми виношували понад рік і ніяк не могли наважитися спробувати її. Хочемо крізь призму цього заходу познайомитися з відомими талановитими лучанами, які часто відомі за межами міста, а ми, лучани, не завжди знаємо про них», — вважає Катерина Теліпська. Також на відкритті сезону згадають і про річницю з’їзду європейських монархів, який відбувся в Луцьку 1429 року. Відповідно проведуть дві музичні лекції, на яких будуть говорити про музику часів з’їзду монархів, а також про виконавську майстерність Волині ХVI—XVII століть.

Арт-променад «Так звучить Луцьк» відбудеться 17 травня.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати