Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Свято усіх мам

11 травня, 14:39
Материнство. Петр Басанець

11 травня - всесвітній День Матері, щорічно відзначається в багатьох європейських країнах, Канаді, Китаї, США та Японії. Відтепер його стали святкувати і у нас.

Суть материнства - самовіддача, турбота і любов за будь-яких обставин - безумовно, гідна того, щоб бути оціненою. Культ материнства не випадково оспівувався великими поетами, художниками і музикантами. Упорядники Дня Матері абсолютно справедливо вважають : ступінь культури й благополуччя країни визначається здатністю суспільства високо цінувати Жінку і Матір.

Mother's Day - свято зі стажем, йому більше ста років. Зародилася ця традиція в сімнадцятому столітті в Англії. У ті далекі часи було прийнято урочисто відзначати Материнську неділю - в цей день (який припадав на четверту неділю Посту), діти вітали матерів, дарували їм невеликі зворушливі подарунки. А якщо діти живуть окремо - вважалося, що обов'язково потрібно приїхати до старіючих батьків і привітати маму.

Звичайно ж, таке свято просто не може обійтися без вечері в сімейному колі. У Європі його відзначають давно і масштабно: не тільки вдома або в ресторанах- кафе, а й в елітній арт-атмосфері. Приміром, гості розкішного Гандель-залу в Національній Галереї Австралії 11 травня насолоджуються високим келихом ігристого шампанського, міні тортами і тістечками.

Нетрадиційна обстановка дозволяє побачити в звичному святі щось особливе, далеке від повсякденності, і це символічно: адже наші матері більшу частину свого життя витрачають на щоденну турботу - виховання - годування своїх чад, на відпочинок і чудернацькі екстравагантний часу не вистачає... Тому хоча б раз в році - 11 травня - необхідно компенсувати своїм мамам побутову нудьгу, і влаштувати справжнє гуляння!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати