Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Повертаючись до класики

Видавництво «Основи» представило у Києві «Вечори на хуторі біля Диканьки» у новому оформленні
24 грудня, 13:16

Вихід нового видання збірки Миколи Гоголя приурочено до 185-річчя твору. Новинка продовжує серію шкільної літератури, яку започаткувало видавництво «Основи» з метою наближення класики до сучасної молоді. Нагадаємо, що першою книжкою серії стала «Лісова пісня» Лесі Українки, ілюстрації до якої створила Поліна Дорошенко (інтерв’ю з художницею — в передостанньому випуску №26 «Маршрут №1. Лісова пісня»). Найближчим часом мають також вийти друком «Кайдашева сім’я» Івана Нечуй-Левицького та видання малої прози та поезії представників Розстріляного Відродження.

Родзинка нової книжки — ілюстрації. Їх створив український художник, представник «нової хвилі» Ілля Ісупов. Для цього йому знадобилося три місяці. Оригінали всіх 24 робіт Ісупова можна було побачити на презентації. «Головне у цій книжці — текст, — говорить художник. — Тож моїм завданням було виділити розповідь. Я намагався робити ілюстрації лаконічними, щоб вони відтіняли Гоголя, а не перебивали його. До речі, два малюнки я запозичив у самого письменника». Нагадаємо, що до збірки входить вісім оповідань: «Сорочинський ярмарок», «Вечір напередодні Івана Купала», «Майська ніч, або Утоплена», «Пропала грамота», «Ніч перед Різдвом», «Страшна помста», «Іван Федорович Шпонька і його тітонька» та «Зачароване місце». Видання побачило світ мовою оригіналу.

Відвідувачів заходу пригощали стравами, які описав у своїх творах Гоголь. У рамках промокампанії нового видання уривки з оповідань зачитали відомі українці: актори, журналісти, громадські активісти. «Такі яскраві презентації — наша свідома стратегія, — розповідає видавець Дана Павличко. — Переконана, що, як і будь-яку іншу продукцію, книжки потрібно рекламувати». Попри те, що серія розрахована на шкільну програму, координувати свою роботу з Міністерством освіти і науки «Основи» поки що не намагалися.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати