Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

SPRAVDI спростував фейк росіян про мобілізацію жінок у Києві

03 лютого, 20:46
Фото з Tелеграм-каналу SPRAVDI

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки спростував фейк російських Telegram-каналів, що ТЦК нібито мобілізував перших жінок у Києві.

Спростування фейку роспропаганди оприлюднене у Telegram-каналі Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки SPRAVDI, повідомляє Суспільне.

Зазначається, що інформація російської пропаганди, що медичних працівниць київських лікарень нібито примусово мобілізували та відправили на полігон для проходження курсів бойової підготовки, є брехнею. Про “примусову мобілізацію” жінок пишуть російські Telegram-канали, доповнюючи текст фотографію, де жінці у військовому одязі передають пакунки з камуфляжем.

“Правда: жінки з медичною або фармацевтичною освітою мають стати на облік, однак це не означає мобілізацію. Вона, як і раніше, для українських жінок є лише добровільною”, — пояснює SPRAVDI.

У Центрі стратегічних комунікацій нагадали, що 19 грудня 2023-го президент України Володимир Зеленський запевнив, що не підпише закон про мобілізацію жінок.

А на фотографії — військовослужбовиці 112 окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ, яким волонтерки з Arm Women Now передають комплекти сучасної зимової жіночої уніформи, зʼясували журналісти проєкту “Без брехні”.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати