Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Завдяки волонтерській допомозі один з бойових підрозділів Могилів-Подільського загону отримав декілька автомобілів

15 березня, 15:49
Фото dpsu.gov.ua

Завдяки волонтерській допомозі один з бойових підрозділів Могилів-Подільського загону отримав декілька автомобілів, серед яких і праворульний позашляховик Mitsubishi. Транспортний засіб одразу ж відправився до бійців на передову, де воїни-прикордонники назвали його Драконом, повідомляє Державна прикордонна служба України. Таку назву автомобіль отримав за обладнання повітрозбірників на капоті, які схожі на ніздрі містичної тварини. На передовій доводиться швидко пересуватися, найчастіше - поганими дорогами або бездоріжжям. Відвести вантаж чи бійців ґрунтовими дорогами передової – щоденне завдання Дракона.

Офіцер Григорій на псевдо Кар розповідає, що завдяки Дракону вдавалося швидко доставляти особовий склад на бойові позиції, бо позашляховик проходив там, де застрягали повнопривідні 66-ті ГАЗи чи вантажівки «Івеко». Не таємниця, що найчастіше на бійців чатує небезпека під час заходу на позицію чи виходу з неї. Часто доводиться долати шлях по 2-5-7 кілометрів, тягти на собі зброю, боєприпаси, провізію. Завдяки Дракону бійці цього прикордонного підрозділу мали змогу доїжджати на відстань 200-500 метрів до позицій, що значно полегшувало їхнє життя та рятувало його.

Кар розповідає, що Дракон для підрозділу як побратим, тому його не залишили навіть після ворожого обстрілу. Позашляховик почав застрягати в болоті, звідки напередодні танком витягали «зеушку», коли почали працювати міномети противника. «Щоби зберегти своє життя, нам довелося залишити машину. Але згодом все ж таки повернулись за нею, і на щастя вона залишилась неушкодженою. Дракон, своєю чергою, жодного разу не підвів. Наша автівка дійсно як «дракон»  пролітає непрохідними ділянками місцевості, маневруючи під обстрілами на максимальній близькості від лінії зіткнення», - розповідає Григорій. Йому не звикати до військової форми, оскільки до 2006 року проходив службу в лавах Держприкордонслужби. І ось за сімнадцять років з перших днів повномасштабного вторгнення знову без вагань повернувся на службу.

«Коли війна стукає у твої двері, перше, про що ти думаєш - це захистити найдорожче. Власну родину, своїх дітей», - говорить Григорій. Чоловік разом з побратимами протягом двох років бере участь у боях в найгарячіших точках Донеччини, де намагається виконувати бойові завдання та вберегти особовий склад та техніку.

Наразі Кар та його підрозділ ротувалися із зони бойових дій для відпочинку, відновлення, навчання… Також на «відпочинку» пройде повне технічне обслуговування Дракона, щоб далі безвідмовно допомагати українським воїнам-прикордонникам.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати