Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Північна Корея запустила новітню балістичну ракету середньої дальності

30 січня, 22:22
Фото Reuters

Північна Корея 30 січня запустила балістичну ракету середньої дальності, яка у 16 ​​разів перевищила швидкість звуку.

Ця ракета може бути найбільшої дальності за останні п'ять років, пише Суспільне з посиланням на The Associated Press.

За даними японських та південнокорейських військових, ракету запустили на високій траєкторії, очевидно, щоб уникнути територіальних просторів країн-сусідів. Вона пролетіла 800 кілометрів із максимальною висотою 2 тисячі кілометрів та впала за межами виняткової зони Японії.

"Деталі польоту свідчать про те, що Північна Корея провела випробування своєї балістичної ракети найбільшої дальності з 2017 року, коли вона двічі запускала балістичні ракети середньої дальності над Японією та три міжконтинентальні балістичні ракети, які продемонстрували здатність проникати вглиб території США", — пише видання.

Це вже сьоме випробування озброєнь КНДР із початку року. Як зазначається, такі темпи випробувань свідчать про намір Північної Кореї тиснути на адміністрацію Джо Байдена у зв'язку із затягуванням перемовин щодо ядерної програми. Вони зайшли в глухий кут після того, як північнокорейський лідер Кім Чен Ин зажадав скасування санкцій проти його країни у відповідь на часткове згортання Пхеньяном ядерної програми.

Індо-тихоокеанське командування Збройних Сил США заявило, що Сполучені Штати засуджують випробовувальну діяльність Північної Кореї та закликають Пхеньян утримуватися від подальших "дестабілізуючих дій".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати