Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Вінниці однорічній дитині з Миколаєва провели операцію на відкритому серці

07 квітня, 14:14
Фото – vin.gov.ua

Кардіохірурги із Вінниці та Києва під керівництвом директора Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. Амосова Василя Лазоришинця прооперували однорічну дитину у Вінниці. Операція проводилася на відкритому серці, тобто із зупинкою життєво важливого органу. Таке хірургічне втручання відбувалося у Вінниці вперше. Як пояснив академік Василь Лазоришинець, у дитини складним діагнозом: вторинний дефект міжпередсердної перетинки, наразі хлопчик почувається нормально.

«Дитина із Миколаєва, від початку хворого хлопчика консультували у нас в інституті, а на операцію вже запросили у Вінницю. Цю операцію ми провели успішно. Серце маленького пацієнта було зупинене на 16 хвилин, а всього втручання тривало 4 години. Спільно з вінницькими кардіохірургами, ми зробили серце маленького пацієнта здоровим. Колектив залишається у Вінниці і на наступному тижні вже буде наступна операція», – каже Василь Лазоришинець. – Хірургічні втручання проводилися фахівцями Національного інституту серцево-судинної хірургії імені Амосова АМН України. У зв’язку з військовими діями, ми маємо проблеми у Києві, але наш потужний кадровий потенціал і надсучасне обладнання мають працювати попри те, що в країні йде війна».

Василь Лазоришинець зауважив, що керований ним інститут співпрацює із трьома медичними центрами у Вінниці – двома дорослими і одним дитячим. Консультації пацієнтів з різних куточків України проводяться постійно, операції будуть продовжуватися як у Вінниці, так і в Києві.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати