Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Волинський університет імені Лесі Українки отримав 50 кращих книг сучасної польської художньої літератури

07 лютого, 18:49
Фото Wikimedia Commons/Klymenkoy

Генеральне консульство Республіки Польща у Луцьку подарувало Волинському університету імені Лесі Українки 50 кращих книг сучасної польської художньої літератури.

Ці книги поповнили фонди полоністичної майстерні на факультеті філології та журналістики. Польську мову студенти вивчають вже не перший рік, і, як каже доцент кафедри полоністики і перекладу Юлія Васейко, книги польською мовою читають активно. Авторами творів, які нині отримали, є Міра Марчінув. Щепан Твардох, Віт Шойтак, Якуб Жульчик, Якуб Малецкі…

Аудиторію полоністики в університеті відкрили минулої осені. На її презентації проректор Юрій Громик говорив: «Наша кафедра полоністики і перекладу відома вже далеко за межами області та навіть країни. Тож переконаний, що цей простір, який ми сьогодні відкриваємо, стане культовим. І це мене надзвичайно тішить».Тоді ж професор Гуманітарно-природничого університету імені Яна Длугоша Адам Реґевич (м. Ченстохова, Республіка Польща) подарував для навчальних потреб кілька сучасних підручників.

Аудиторія полоністики носить ім’я Юзефа Лободовського, талановитого польського письменника, літературного критика, перекладача, історика, громадського діяча та засновника літературного тижневика «Волинь» (1937–1938 рр.).

Наталія МАЛІМОН, «День», Луцьк

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати