Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Працевлаштування ветеранів та ветеранок: в Україні створили посібник «Як досягти кар’єрного успіху після військової служби»

18 квітня, 16:11
Фото Генеральний штаб ЗСУ

В Україні створили посібник для ветеранів та ветеранок «Як досягти кар’єрного успіху після військової служби». Матеріали посібника спрямовані на те, аби підтримати захисників та захисниць у працевлаштуванні після демобілізації. Зокрема, розкриті питання щодо пошуку роботи, допомоги в цьому питанні, самоідентифікації, конкурентоспроможності.

Про це йшлося під час презентації в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

Олександр Куклишин, співавтор посібника «Як досягти кар’єрного успіху після військової служби», голова ГО «Зелена Смуга» у ході презентації зазначив, що цей посібник є свого роду дорожньою картою для ветеранів та ветеранок. Він, додає співавтор, окрім іншого, дає можливості проходження певних підходів щодо самоідентифікації, визначення свого подальшого руху, пропрацювання певних міфів.

«Сам посібник – це протокольні підходи, які ми використали  з американської армії. Звісно, вони повність перероблені, опрацьовані на наш лад. Але вони дуже правильно допомагають не нашкодити ветерану. І це основна задача, яка була в розробці цього посібника, – щоб ми не зробили цими рекомендаціями та підходами гірше. Тому ми консультувалися та залучали до розробки Міністерство у справах ветеранів. І зараз ми опрацювали цей посібник з Міністерством освіти та науки. Ми зараз тісно працюємо з університетами, де запускається державна програма з навчання наших захисників. Також посібник буде передаватися і вже передається на кафедри університетів. Відповідно такими діями ми хочемо допомогти на цьому шляху нашим захисникам», – зазначив він. 

В ході розробки посібника були проведені також консультації і з ветеранами, і з роботодавцями, а також враховані  з різних сторін аспекти співпраці на різних етапах пошуку роботи, працевлаштування та співпраці.

Зараз посібник поширюється ветеранськими просторами, надається Українському ветеранському фонду, 200 посібників також будуть доступні в у місті Одеса, зокрема у ГО «Ветеранс ХАБ ОДЕСА».Ознайомитися з матеріалами посібника можна також онлайн за посиланням: https://mva.gov.ua/storage/app/sites/1/uploaded-files/ПОСІБНИК.pdf

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати