Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Більше засобів захисту та боєприпасів вже на шляху до України, - Столтенберг

19 квітня, 15:43
Фото nato.int

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг оголосив, що більше оборонного обладнання та боєприпасів для України вже в дорозі, повідомляє АрміяInform.

Таку заяву він зробив за підсумками зустрічі з міністрами закордонних справ країн G7 в Італії.

«Хороша зустріч із міністрами закордонних справ країн G7 та Дмитром Кулебою щодо підтримки України. Більше засобів захисту та більше боєприпасів у дорозі. Також обговорили питання підтримки військових зусиль росії з боку Китаю, КНДР та Ірану. НАТО підтримує Україну», — йдеться в його дописі.

Він також додав, що зараз є обнадійливі сигнали від Конгресу США про те, що найближчими днями вони проголосують за пакет для України.

Генсек НАТО підкреслив, що останніми тижнями члени Альянсу посилили підтримку, зокрема через ініціативу з постачання боєприпасів під проводом Чехії; збільшення військової підтримки з боку Нідерландів; новий пакет допомоги від Данії та рішення Німеччини відправити в Україну додаткову систему Patriot.

«Дев’яносто дев’ять відсотків військової підтримки України надходить від союзників по НАТО, і життєво важливо, щоб союзники по НАТО підтримували і посилювали свою підтримку», — сказав Єнс Столтенберг.

Як повідомляла АрміяInform, сьогодні Генеральний секретар НАТО головуватиме на віртуальному засіданні Ради Україна — НАТО на рівні міністрів оборони.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати