Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Німеччині заарештували трьох підозрюваних у шпигунстві на користь Китаю

22 квітня, 14:40

Невдовзі після поїздки канцлера Олафа Шольца (СДПН) до Китаю федеральний генеральний прокурор Єнс Роммель заарештував трьох підозрюваних у шпигунстві, які, ймовірно, передавали інформацію про військові технології китайській секретній службі. Про це повідомляє Spiegel, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що слідчі заарештували 59-річного чоловіка з Бад-Гомбурга та подружжя з Дюссельдорфа за серйозною підозрою в "діяльності агента секретної служби" та порушенні Закону про зовнішню торгівлю.

59-річний головний підозрюваний Томас Р. спілкувався зі співробітником китайської секретної служби MSS і отримав дані про "інноваційні технології, які можуть бути використані у військових цілях" в Німеччині. Для цього Р. заручився допомогою подружжя Гервіга (72) та Іни Ф. (58), які керували компанією в Дюссельдорфі. Слідчі переконані, що компанія слугувала "середовищем для встановлення контакту та співпраці" з німецькими вченими та дослідниками. Серед іншого була "угода про співпрацю" з німецьким університетом,

- йдеться у повідомленні.

За даними федеральної прокуратури, інформація, нібито передана офіцеру китайської розвідки, стосувалася, серед іншого, деталей сучасних машин, які можна використовувати в потужних корабельних двигунах – наприклад, у бойових кораблях.

Крім того, ймовірно, обвинувачені придбали спеціальний лазер у Німеччині від імені MSS і експортували пристрій до Китаю без дозволу.

За повідомленням федеральної прокуратури, тепер обвинувачений постане перед слідчим суддею Федерального суду, який вирішить питання про обрання попереднього ув'язнення.

Нагадаємо

Китайська журналістка була заарештована і буде депортована зі Швеції за звинуваченням у шпигунстві після того, як пропрацював у кількох європейських країнах, включаючи Норвегію, протягом 10 років.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати