Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Європейській раді пояснюють, що рішення продовжити ліберальний режим торгівлі з Україною ще не ухвалено

25 березня, 18:17

У Європейській Раді зазначають, що рішення продовжити для України автономні торговельні преференції, які передбачають скасування експортних мит на український імпорт іще на один рік, наразі не ухвалено, повідомляє агентство Інтерфакс-Україна.

"Сьогодні Комітет постійних представників обговорить це питання, щоб побачити, чи достатньо підтримки з боку послів", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок у Європейській раді.

За словами співрозмовника агентства, залежно від рішення, яке ухвалять посли, далі буде зрозуміло, які подальші кроки буде зроблено з цього питання.

Як повідомляло агентство "Інтерфакс-Україна", 20 березня головування Ради та переговірники Європарламенту попередньо домовилися продовжити призупинення дії імпортних мит і квот на український експорт до ЄС іще на рік, до 5 червня 2025 року, посиливши захисні заходи чутливої сільськогосподарської продукції. Зокрема, розширено сферу дії автоматичного захисного механізму на чотири додаткові продукти (овес, кукурудза, крупа та мед), скорочено термін активації автоматичного захисту з 21 до 14 днів. Крім того, Комісія буде зобов'язана посилити моніторинг імпорту пшениці та інших зернових і використовувати наявні в неї інструменти в разі збоїв на ринку.

Очікується, що позиція Європейського парламенту в першому читанні буде ухвалена на одному з квітневих пленарних засідань. Потім постанову має затвердити Рада, підписати представники Ради та Європейського парламенту. Відтак вона має бути опублікована в Офіційному журналі, а потім набуде чинності 6 червня 2024 року.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати