Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Лондоні фургон наїхав на групу мусульман, 1 людина загинула

19 червня, 09:23
Чоловіки моляться після наїзду фургона на прихожан мечеті в Фінсбері-парк / фото Reuters

В районі Фінсбері-парк, що на півночі Лондона, у групу парафіян місцевої мечеті, що  поверталися з вечірньої молитви, врізався фургон. Від отриманих травм одна людина померла на місці, ще вісім були травмовані. 48-річного водія машини арештували, передає BBC-Україна.

Поліція розслідує подію, намагаючись встановити, був наїзд навмисним чи випадковим. Місце інциденту оточили озброєні правоохоронці.

Глава Мусульманської ради Великої Британії Харун Рашид Хан написав у Twitter, що водій навмисно наїхав на людей, які виходили з мечеті після вечірньої молитви у священний для мусульман місяць Рамадан.

Він також уточнив, що наїзд відбувся не біля самої мечеті, а поруч з мусульманським центром соціальної допомоги, за кілька десятків метрів від мечеті.

Очевидці розповідають, що поліцейські прибули на місце першими і стали надавати допомогу постраждалим ще до того, як під'їхали машини швидкої допомоги.

На сайті британської  ВВС повідомляють, що відео ліквідації наслідків, розміщене в Інтернеті, показали сцени хаосу, як люди намагалися допомогти пораненим. Одна людина могла проводити  СРЛ (серцево-легеневу реанімацію) жертви на вулиці, в той час як травму голови іншої людини обробляли імпровізованою пов'язкою.

Інцидент у Фінсбері-парк стався наприкінці місяця Рамадан - дев'ятого у мусульманському календарі. Він вважається священним для мусульман. Протягом усього місяця вони у денний час дотримуються посту - відмовляються від їжі, куріння і розваг.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати