Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Понад 43 тисячі гривень

зібрали у Львові на Фестивалі писанок на допомогу ОХМАТДИТу
04 травня, 11:41
ФОТО «ДНЮ» НАДАЛИ ОРГАНІЗАТОРИ ФЕСТИВАЛЮ ПИСАНОК

«День» інформував про традиційний для міста Лева, щорічний, цього року — вже восьмий за ліком — фестиваль писанок, мета якого, за задумом організаторів, — представити писанку не лише як Великодній символ, а й як Art-об’єкт.

Величезні, заввишки від півметра до метра писанки (і їх цього року було понад шістдесят (!), оздоблені й художниками, й аматорами, виставляли на гігантському подіумі посеред площі Музейної.

З бойківськими та гуцульськими мотивами, з присвятою Тарасові Шевченку, вокальній формації «Піккардійська терція», котра відсвяткувала 25-ліття, також — гурту «Курбаси», а ще — дуже абстрактні й нестандартні, писанки приваблювали і львів’ян, і гостей міста. За дуже приблизними підрахунками, за три тижні показу писанкову галерею просто неба оглянули орієнтовно120 тисяч осіб.

Писанковий арт-проект відбувався у межах проекту «Добра справа». Тому кожна з писанок була оцінена у грошовому еквіваленті. Частину виручених коштів, і це 43 тисячі 620 гривень, передано на потреби приймального відділення львівської лікарні «ОХМАТДИТ».

«В першу чергу закупимо необхідні меблі, — обіцяє головний лікар Львівської обласної клінічної дитячої лікарні Мар’яна Возниця. — Приймальне відділення — це місце, де пацієнти проводять багато часу, тому важливо, аби все було в належному стані».

«Щороку Фестиваль писанок стає масштабнішим», — зазначає один з організаторів заходу Андрій Сидор. І жартома додає, що фест став настільки популярним, що цього року з нього навіть поцупили дві писанки (щоправда, один арт-об’єкт повернули).

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати