Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Транспортний» відеоаналітик

У Вінниці почали застосовували штучний інтелект для дослідження потоку транспорту і пасажирів
15 січня, 16:51
ФОТО З ФЕЙСБУК-СТОРІНКИ СЕРГІЯ МОРГУНОВА

У Ситуаційному центрі міста встановили систему відеоаналітики, яка синхронізується з роботою відеокамер і збирає статистику подій: кількість транспортних засобів, їхній тип, марку, колір, напрямок руху та державний номерний знак реєстрації. Завдяки штучному інтелекту вдалося розкрити вже понад 20 правопорушень, повідомив на своїй фейсбук-сторінці міський голова Вінниці Сергій МОРГУНОВ. Зараз програмне забезпечення на основі нейронних мереж працює в тестовому режимі, розглядається можливість розширення функціоналу комплексу інтелектуальних систем.

«Для чого це потрібно місту? — ставить риторичне запитання Сергій Моргунов. — На основі отриманих даних можна буде здійснити комплексний аналіз внутрішнього і транзитного трафіка, оцінити рівень його завантаженості, коригувати роботу світлофорів, щоб запобігати заторам. А це питання не лише міської мобільності, а й екології — якщо ми говоримо про зменшення викидів вихлопних газів. Адже Вінниця має бути максимально безпечним та комфортним містом. І для цього потрібні швидкі та якісні управлінські рішення. Тому дякую нашим партнерам — ДонНУ, ВНТУ та вінницьким IT-компаніям, які долучилися до реалізації цього проекту за програмою розвитку системи «Безпечне місто».

Як писав «День» (№38-39 за 2-3 березня 2018 року), Ситуаційний центр почав працювати у Вінниці минулого року. Він об’єднує всі комунальні служби міста, бюджетні установи й відслідковує роботу більш ніж півтисячі камер відеонагляду, які розташовані в середмісті, на в’їздах і виїздах. У місцях найбільшого скупчення людей розміщені камери-роботи, які можуть обертатися навколо своєї осі на 360 градусів. Щоб убезпечити місто від непроханих «гастролерів», на базі ситуаційного центру працює система «Рубіж», яка дає можливість відстежувати всі автомобілі, які в’їжджають і виїжджають із території міста. За ситуацією в місті цілодобово стежать працівники муніципальної поліції спільно зі співробітниками МНС і Національної поліції.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати