Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

02 лютого, 00:00

Українська земля... цікавить. Усупереч мораторію на продаж

Kernel Holding S.A. (Люксембург) уклала попередню угоду з відомим іноземним інвестором зі спільного фінансування Kernel зусиль для могутнього розвитку сільськогосподарської діяльності. «Сільськогосподарські операції, які проводитимуться спільною компанією Jerste B.V., включатимуть оренду, управління й обробку до 250 тисяч га сільськогосподарських земель України», — йдеться у вчорашньому повідомленні Kernel на Варшавській фондовій біржі. Згідно з ним, компанія управлятиме й контролюватиме всі сільськогосподарські операції, що розширюються, які будуть повністю консолідовані у фінансовому звіті Kernel Holding S.A.

Гроші на ремонт є

Дніпропетровський ВАТ «ArcelorMittal Кривий Ріг» цього року збирається збільшити на 100 мільйонів гривень у порівнянні з 2007 роком витрати на проведення капітальних ремонтів обладнання. Як повідомляється в інформації прес-служби компанії з посиланням на директора з капітальних ремонтів ВАТ Валерія Каруцу, згідно з основним переліком капітальних ремонтів на 2008 рік передбачається виконати роботи майже на 400 мільйонів гривень. За його словами, з цієї суми на реалізацію програми капітальних ремонтів із металургійного виробництва виділяється близько 265,2 мільйона гривень, із гірничо-збагачувального комплексу — 100,8 мільйона гривень, коксохімічного виробництва — 30 мільйонів гривень, із шахтоуправління з підземного видобутку руди — 3,9 мільйона гривень.

Попит на вантажівки подвоївся

Минулого року компанія «FAW-Україна» — офіційний імпортер автомобілів марки FAW в Україні, що входить до складу корпорації «АИС», реалізовувала в Україні 2074 вантажних автомобіля цієї марки, що перевищило показник 2006 року майже вдвічі. Як повідомила прес-служба компанії, лідером продажу став вантажний автомобіль вантажопідйомністю 3,5 тонн, другу позицію займає продаж 4,5-тонних вантажівок, третю — малотоннажні автомобілі (вантажопідйомність до 1,5 тон), четверту — міні-вени (у двох модифікаціях: вантажний суцільнометалевий фургон вантажопідйомністю 520 кг і його пасажирська версія). У компанії також зазначили, що за минулий рік продано 160 самоскидів FAW СА 3252, продаж яких в Україні почався у квітні минулого року.

Швидка «водопровідна допомога» приїжджатиме швидше

Для розміщення опорних пунктів аварійних бригад ВАТ «Акціонерна компанія «Київводоканал» буде виділено 23 земельних ділянки. Київська міська рада на пленарному засіданні затвердила концепцію розміщення опорних пунктів аварійних бригад «Київводоканалу». При цьому Київрада доручила Головному управлінню земельних ресурсів КМДА не пізніше 30 березня підготувати пропозицію стосовно земельних ділянок площею від 0,2 до 0,35 га. Заздалегідь для цих цілей необхідно по три земельні ділянки у Шевченківському, Соломенському, Оболонському, Дарницькому, Деснянському та Подольському районах, по дві ділянки у Голосіївському та Святошинському районах і одна — на Печерську. Це рішення ухвалено з метою розв’язання питань своєчасного реагування на надзвичайні ситуації, а також забезпечення екологічної та техногенної безпеки, безперебійного водопостачання та водовідводу у столиці. Необхідність спорудження додаткових опорних баз «Київводоканалу» склалася у зв’язку з тим, що останнім часом через затори на дорогах аварійні бригади простоюють значний час «у пробках». Згідно з нормами, аварійна бригада повинна прибути на місце аварії не пізніше, ніж за 15 хвилин.

Ще один супермаркет

Сьогодні мережа супермаркетів «Велика Кишеня» відкриває другий супермаркет у Донецькій області — в Маріуполі. Торговельна площа — 2,506 тисячі кв. м. Згідно з повідомленням, у двоповерховому приміщенні нового супермаркету будуть розташовані також фарммаркет «Велика Аптека», книжковий відділ «Моя Книга», а також відділ парфюмерії та косметики «Мон Амі». Перед супермаркетом обладнано парковку на 50 машино-місць. Як говориться у повідомленні з посиланням на генерального директора, керуючого мережею ТОВ «Квіза Трейд» Ігоря Душка, цього року компанія планує активно розвиватися у східній Україні.

Недитячий прибуток дитячого магазину

Чистий прибуток київського ВАТ «Універмаг «Дитячий світ» минулого року виріс на 16,29% у порівнянні з 2006 роком — до 14,78 мільйона гривень, повідомила компанія у пресі. Згідно з повідомленням, поточні зобов’язання товариства за минулий рік збільшилися на 17,06% — до 14,712 мільйона гривень, активи — на 24,16%, до 75,616 мільйона гривень.

Перекрили масляні «ріки»

Українські масложирові підприємства з 24 січня припинили експорт соняшникової олії у зв’язку з вимогами регіональних митниць підтвердити коди Українського класифікатора товарів зовнішньоекономічної діяльності (УКТЗЕД) через спеціальні митні лабораторії, повідомив генеральний директор асоціації «Укроліяпром» Степан Капшук. «Із 24 числа повністю зупинився експорт соняшникової олії», — сказав він учора в Києві журналістам.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати