Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Рідкісна нагода

У Швейцарії сніг укрив знамениті виноградники Лаво
19 січня, 17:56

Побачити виноградні тераси, занесені ЮНЕСКО 2007 року до списку світової спадщини, під білим покривом — рідкісна нагода. За минулі вихідні тут подекуди насипало до 20 сантиметрів.

Лозу в регіоні почали вирощувати ще в ХI столітті через м’який сприятливий клімат. Ретельно обробляючи свої виноградні лози покоління за поколінням, цілі родини виноградарів формували ці чудові виноградні тераси, пише www.lausanne-tourisme.ch. Неповторна краса цього пейзажу проникла в душі відвідувачів так само, як вона зачарувала багатьох художників, які жили в маленьких мальовничих селах. Незалежно від пори року на всьому шляху від Лозанни до Монтре виноградарі Лаво запрошують відвідувачів відчути виняткову красу своїх виноградників, вони пропонують винні дегустації та можливість спробувати типові продукти, що є ідеальним доповненням до прогулянок по лозах.

Лаво — один із найкрасивіших регіонів Швейцарії з-поміж інших історичних, наукових, спортивних, виноробних та навіть художніх визначних пам’яток, переконують на сайті www.region-du-leman.ch. Своєю пишністю Лаво завдячує таненню льодовика Рони та ченцям-цистерціанцям, котрі в ХII столітті побудували кілометри стін і терас, які ретельно підтримуються сучасними виноградарями. Ці майстри виробляють відмінне вино, яке дозріває завдяки трьом джерелам тепла: сонцю, близькості Женевського озера та теплу, що виділяється кам’яними стінами вночі. Приїжджі гурмани залюбки куштують сорти винограду, сертифіковані трьома марками AOC (Appelations d’Origine Controlees): Lavaux, Dezaley та Calamin.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати