Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

До Києва їдуть шулери

29 та 30 серпня у Театрі ім. Лесі Українки Олег Меньшиков покаже виставу «Гравці»
16 серпня, 00:00
ВАТАЖОК КОМПАНІЇ ШАХРАЇВ УТЄШИТЄЛЬНИЙ (ОЛЕГ МЕНЬШИКОВ) — РЕЖИСЕР-ВІРТУОЗ УСІЄЇ ІНТРИГИ / ФОТО З САЙТУ TEATR.RU

Постановка починається з того, що трактирний слуга пропонує глядачам вимкнути мобільні телефони. Потім на сцені з’являється шулер Іхарєв (актор Олександр Усов) і прискіпливо розпитує слугу про постояльців: хто такі, чи грають, чи лише між собою, де беруть карти; щедро винагороджуючи за тямущість слугу, проходить до загальної зали завести знайомство.

Він не підозрює, що в місті N зібралися шахраї, які легко й витончено обдурять його самого. Іхарєв приїхав грати по-крупному, але стикається з трьома місцевими «каталами». Ця братія вирішує розвести на пристойну суму (200 000 карбованців) генерала на прізвище Глов, якого грає Віктор Сухоруков.

Гоголівська п’єса в постановці Олега Меншикова і Галини Дубовської — вистава-бенефіс акторів у жанрі водевіль (режисери дещо змінили загальний настрій гоголівського твору: додали комічних моментів і живої музики).

У «Гравцях» роль Швохнєва грає відомий український кіноактор Олексій Горбунов, який раніше працював із Меншиковим над «Кухнею». До речі, Олег Меншиков уже брав одного разу участь у «Гравцях».

Це було на початку 1990-х у Лондоні (актор виконав роль Іхарєва англійською мовою). Тепер він грає главу шулерської компанії — хитромудрого Утєшитєльного. Вся акторська команда — чоловіча. На роль Іхарєва запрошено молодого актора Олександра Усова, який уперше задіяний у виставі «Театрального товарищества 814».

У складі виконавців — популярний артист Віктор Сухоруков (Глов-старший), Олександр Сірін і Микита Татаренков були неодмінними учасниками попередніх вистав «Товарищества».

Комедія «Гравці» розповідає про «магію» гри в карти, яка підміняє героям реальність. Але якщо в повісті Гоголя компанія шахраїв страхітлива, то у виставі Меншикова це пустуни-картярі, для яких справа принципу — «кинути» чужака.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати