Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Виграти все»

Олена Дем’яненко розповість на ТБ про секрет успіху українського кіно
02 грудня, 14:58
ФОТО НАДАНО АВТОРОМ

Вночі з 4 на 5 грудня о 02.50 у програмі «Арґумент-Кіно» на телеканалі «1+1» у розмові з Оленою Дем’яненко йтиметься про її продюсерську документальну стрічку «Виграти все» (режисер Дмитро Томашпольський), яка з’явилася в прокаті наприкінці листопада, та про її режисерський ігровий фільм «Моя бабуся Фані Каплан», який виходить до українських кінотеатрів 8 грудня.

«Виграти все» розповідає про геніального українського тренера гандбольної команди «Спартак», яка завдяки своїм вражаючим перемогам потрапила до Книги рекордів Гіннеса. «Моя бабуся Фані Каплан» оповідає про життя відомої революціонерки, котра увійшла в історію як виконавиця замаху на життя Леніна. Наслідком переоцінки історичних фактів тут виявляється не заміна одного канону іншим, а радше — усвідомлення самої неможливості встановлення недвозначного висновку. Стрічка постає як приклад своєрідної ліричної декомунізації.

Також у програмі подаватиметься аналіз інших кінотеатральних новинок. Зокрема, йдеться про драму «Американська пастораль» режисера Юена Макґреґора та цьогорічного володаря найвищої нагороди Каннського фестивалю — соціальну драму Кена Лоуча «Я, Деніел Блейк».

Крім того, в найближчому випуску «Арґументу-Кіно» — телеесеї про піонера кінематографа Жоржа Мельєса, анімаційного генія Волта Діснея та актора-зірку Кірка Дуґласа.

Нагадаємо, Олена Дем’яненко народилася 1966 року у Львові. Закінчила Київський театральний інститут ім. І. Карпенка-Карого. Її фільми здобули призи міжнародних кінофестивалів. У першій декаді 2000-х працює в Москві, де знімає телесеріали. Із 2012 року спільно з чоловіком Дмитром Томашпольським повертається до створення повнометражних ігрових та документальних стрічок в Україні. Її фільм «Моя бабуся Фані Каплан» у листопаді визнали найкращою закордонною картиною на Міжнародному кінофестивалі у Кристел Пелесі (Лондон, Великобританія).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати