Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Наразі – онлайн-екскурсії

У Дрогобичі назвали топ-місця для відвідин після карантину
06 травня, 10:30
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Розклад дня туриста після карантину у Дрогобичі опублікув у Facebook туристично-інформаційний центр Дрогобича. Атракції для туриста змінюють щогодини.

Через карантин у Дрогобичі туристів майже немає, розповідає керівник туристично-інформаційного центру Дрогобича Ігор ЧАВА. За його словами, аби привабити туриста після карантину, центр оприлюднив лише рейтингові місця. «Обрали найцікавіші локації, з яких людина може отримати емоції, зробити якісні фотографії, скуштувати щось особливе. Проаналізували, які локації є найбільш відвідувані, склали список та опублікували», — уточнює пан Ігор.

Тож тепер рекомендують відвідати найвідоміші пам’ятки Дрогобича: вежу міста із унікальною колекцією ваг, найстаріший костел у Галичині, найбільшу синагогу у Європі, а ще оглянути тутешній Палац мистецтв та церкву Святого Юра.

Окрім цього пропонують навідатися у Дрогобицьку солеварню та скуштувати локальної кухні із сіллю. Зокрема, кави і пирога.

Лише навесні минулого року Дрогобич відвідали понад 17 тисяч туристів. За словами Ігоря Чави упродовж 2019 року Дрогобич відвідали понад 100 тисяч людей. Цю цифру становили люди, які заходили у туристичний центр, відвідувачі дрогобицького музею та статистика гідів.

Натомість, на час карантину у Дрогобичі придумали онлайн-екскурсії. Вперше таку «прогулянку» провели на Дрогобицькому некрополі, розповідає Ігор Чава. Це була перша така екскурсія в місті.

«Загалом цю екскурсію переглянули понад 6 тисяч людей, а онлайн-трансляцію дивилися орієнтовно три сотні людей. На дрогобицькому некрополі поховано чимало відомих дрогобичан. Зокрема о. Платонід Філяс, один із авторів Конституції ЗУНР, який був приятелем митрополита Шептицького», — каже Ігор Чава.

Через наближеність до Дрогобича такі екскурсії планують провести і у Трускавці та Східниці. «У Трускавці ми вирішили відвідати два музеї, а також показати центральну частину міста і довоєнні вілли, які ще збереглись там», — каже Ігор Чава.

Нагадаємо, у квітні підбірку аудіоекскурсій, 3D-турів, а також проморолики виклали на Facebook-сторінці туристично-інформаційного центру Дрогобича

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати