Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Глава УГКЦ пояснив, нащо йому зустрічатися з Кирилом

08 липня, 16:23

Зустріч Глави УГКЦ з Патріархом Московським могла б продемонструвати взаємне визнання і примирення цих Церков, що дозволить усунути багато сучасних проблем і непорозумінь у суспільстві.

Про це повідомив в інтерв’ю ZAXID.NET Глава УГКЦ Блаженніший Святослав, відповідаючи на запитання, з якою метою він висловлював бажання зустрітися з Патріархом Московським Кирилом.

«Ми зараз зустрічаємося з такою ситуацією, що Московський Патріархат не визнає нас як помісну Церкву. А дивиться на нас як на підрозділ Римо-Католицької Церкви. І  тому очевидно вважає, що треба говорити на рівні предстоятелів Церков. І тоді ведуть мову про розмову безпосередньо із Папою Римським. І тоді главу УГКЦ не вважають предстоятелем Церкви. А така зустріч послужила б взаємному визнанню і поклала б початок діалогу. Бо коли я, наприклад, визнаю якогось церковного лідера за гідного собі співрозмовника, тоді починається діалог», - зазначив він.

«У нас є дуже багато тем, які ми повинні в конструктивному двосторонньому діалозі обговорити. Починаючи з того вічного питання храмів у Західній Україні чи напруження, яке існує, закінчуючи питаннями патріархату Української Греко-Католицької Церкви і тих страхів, які має перед цим титулом чи перед нашою Церквою Московський Патріархат. Я б дуже хотів, щоб така зустріч відбулася. Більше того, щоб вона дала початок діалогові. У контексті того діалогу ми можемо розвинути нашу співпрацю. Я думаю, що кінцевою метою такого діалогу має бути примирення», - наголосив він.

«Я знаю, що сьогодні Московський Патріархат готується до акту примирення з Польською Церквою. І готується навіть відповідний документ. Я думаю, що до подібної мети ми маємо теж прямувати. Якщо ми досягнемо такого примирення між УГКЦ і Московським Патріархатом, то багато сучасних проблем і непорозумінь, а відтак тих всіх лих, які терплять сьогодні наші вірні, ми зможемо усунути», - додав Глава УГКЦ.

Джерело: ZAXID.NET

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати