Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сенцов не збирається припиняти голодування, - адвокат

19 липня, 16:22
Фото: Reuters

Український режисер Олег Сенцов, незаконно засуджений у Росії, зараз виглядає набагато гірше, ніж раніше, і нещодавно переніс серйозну кризу зі здоров'ям, але не збирається припиняти голодування.  

Про це розповів адвокат Олега Сенцова Дмитро Дінзе, який відвідав свого підзахисного в колонії Лабитнангі 19 липня, повідомив журналіст Антон Наумлюк на своїй сторінці у Facebook.

"Він виглядає ще гірше, ніж минулого разу. Дуже блідий. Ходить сам. Близько тижня тому в нього була друга криза зі здоров'ям. Стало погано, і його хотіли госпіталізувати для того, щоб поставити на повноцінне примусове годування, щоб вливати більше суміші. Він відмовився, і його залишили в колонії за умови, що суміш він буде вживати сам під наглядом лікаря. Вживає на день по дві ложки. Утримується в палаті, з голодування йти не збирається. Каже: "Скільки мене вистачить, стільки і протягну", - цитує він розповідь Дінзе.

Крім того, Сенцов висловив здивування, чому закінчилася активна кампанія підтримки українських політичних в'язнів з боку України та уповноваженого Верховної Ради Людмили Денисової.

За словами Дінзе, режисер вважає, що українська сторона повинна активніше просувати ситуацію зі звільненням інших політв'язнів. Також Сенцов передав привіт фігуранту справи "кримських диверсантів" Євгену Панову і своєму земляку з Криму Володимиру Балуху, якого окупанти заарештували за проукраїнську позицію.

Журналіст також додав фото приміщення, у якому утримується Сенцов.

Нагадаємо, що політв'язнів Кремля набагато більше ніж 70. Про це заявила координатор громадської організації "Крим SOS" Таміла Ташева під час акції на Майдані Незалежності на підтримку Олега Сенцова.

Президент Петро Порошенко запевнив, що міжнародний тиск на РФ з вимогою звільнити українських бранців Кремля продовжується.

Читайте також матеріали "Дня" "Ми не маємо права допустити загибель Сенцова" і "Позов готовий".

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати