Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

НБУ випустив монету, присвячену авторові пісні "Дивлюсь я на небо"

16 липня, 10:57
Фото Миколи Тимченка, "День"

Національний банк України ввів в обіг пам’ятну монету, присвячену українському поетові-романтику Михайлу Петренку, авторові пісні "Дивлюсь я на небо". Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Повідомляється, що монета з нейзильберу, номіналом 2 гривні вийшла тиражем 35 тис. штук.

"Монета присвячена Михайлові Миколайовичу Петренку (1817 - 1862) - поетові-романтику першої половини ХІХ століття. До сьогодні збереглося небагато його творів, але на всіх континентах світу пам'ятають його пісенний шедевр "Дивлюсь я на небо", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на аверсі монети зображено курган, український степ, кам`яну бабу, на якій сидить сокіл. Угорі півколом розміщено: номінал 2 гривні, малий Державний Герб України (під яким рік карбування монети 2017), напис Україна, логотип Банкнотно-монетного двору НБУ.

Також повідомляється, що на реверсі монети на дзеркальному тлі зображено сокола, що летить, і написи: Дивлюся на небо та й думку гадаю: Чому я не сокіл, чому не літаю, Чому мені, Боже, ти криллів не дав? Я землю б покинув і в небо злітав! Та внизу - Михайло Петренко 1817-1862.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати