Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Вінниччині відкрили кримінальне провадження за фактом підкупу виборців

21 липня, 19:35
Фото автора

Національна поліція Вінницької області зареєструвала кримінальне провадження за фактом підкупу виборців. Інцидент стався у Погребищенському районі. Як повідомила під час брифінгу начальник відділу комунікації ГУНП у Вінницькій області Анна Олійник, поліцейські затримали місцеву мешканку 1965 року народження, яка напередодні виборів роздавала виборцям по 200 грн, а сьогодні фіксувала людей, які підтверджували своє голосування на користь одного з кандидатів.

«Наразі тривають першочергові слідчі дії, вилучені речові докази, – заявила речниця обласної поліції Анна Олійник. – За фактом правопорушення відкрито кримінальне провадження за частиною 4 статті 160, а саме підкуп виборця. Жінці загрожує від 5 до 7 років позбавлення волі».

Вона додала, що у день виборів станом на 17.00 поліція вже зареєстровала 47 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства. Серед повідомлень, які надійшли, 7 випадків незаконної агітації, 5 – про можливий підкуп виборців, а також видача бюлетенів без паспорта, відсутність у списках виборців та інші.

Крім того, поліція зафіксувала, що один з кандидатів у народні депутати на своїй сторінці у Facebook розмістив фото виборчого бюлетеня. А на одній з виборчих дільниці у Чернівецькому районі були виявлені пусті бланки протоколів з печатками та підписами членів комісії. Наразі вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниччина, фото автора

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати