Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Благодійна броня

У Херсоні Національній гвардії подарували нові бронежилети
13 червня, 13:56
ПІСЛЯ УРОЧИСТОСТЕЙ СОЛДАТИ ПРИМІРЯЮТЬ ПОДАРУНКИ. КАЖУТЬ — ВАЖКУВАТІ, АЛЕ НАДІЙНІ, ТАКИХ БРОНЕЖИЛЕТІВ СПРАВДІ БРАКУЄ / ФОТО АВТОРА

З такою благодійною ініціативою до військових звернувся директор одного з виробничих підприємств Херсона Олександр Балло. У непростий для держави час бізнесмен вирішив підтримати бійців Нацгвардії, надавши від свого колективу майже 100 тисяч гривень — для закупівлі бронежилетів вітчизняного виробництва 4 класу захисту. До військової частини № 3056 передали 30 таких одиниць. «Ми бачимо, що підрозділи, які забезпечують порядок у містах і захищають нашу державу, потребують сучасних засобів захисту. Разом з тим, ми розуміємо, що бронежилет не забезпечить цілковитого захисту. Лише для добре навченого, підготовленого бійця він буде доброю допомогою. Тому я, спілкуючись із командирами підрозділів, дуже прошу берегти і добре тренувати хлопців, — каже Олександр БАЛЛО. — Як колишній військовий, полковник запасу, я розумію, яка відповідальність зараз лежить на цих людях.

Сподіваюся, що ми не втрачатимемо своїх воїнів, здоровий глузд врешті переможе, а хлопці просто охоронятимуть важливі об’єкти, які забезпечують нормальне життя в наших містах».

На вручення подарунків завітав і голова Херсонської ОДА Юрій Одарченко. Звертаючись до бійців, він зауважив, що мир і порядок, який сьогодні є в області, передусім забезпечений нашими військовими. «Саме підрозділи Нацгвардії захищають сьогодні важливі стратегічні об’єкти на Херсонщині. І зараз ми бачимо, що там, де були ви — там завжди був порядок. Агресори мають значний інтерес до нашої області через її важливість для життєзабезпечення Криму. Після так званого референдуму на півострові в Херсоні теж була загроза. Дехто намагався запалити вогонь неспокою. Але ваша злагоджена робота не дала здійснитися тим планам. Сьогодні в Херсоні мирно: люди працюють, навчаються. Тому немає почеснішої роботи, аніж охороняти нашу Батьківщину», — відзначив Юрій ОДАРЧЕНКО.

Приміряючи бронежилети, спілкуючись із гостями, молоді солдати не приховували посмішок. Їхні командири кажуть, що сьогодні військовим було б надзвичайно складно без таких благодійників і взагалі уваги суспільства. І хоча бронежилети — далеко не все, чого зараз потребують бійці, така допомога дуже доречна і буде використовуватись уже найближчими днями. «Ми ніколи не думали, що доведеться брати участь у таких страшних подіях, які відбуваються зараз на сході. Тому потреба в бронежилетах була і є, особливо тепер, — каже підполковник Національної гвардії, командир частини № 3056 Андрій МАТВЄЄВ. — Хотів би подякувати тим людям доброї волі, котрі нам допомагають. Наразі наші хлопці перебувають на території області, але за потреби вони готові виїхати в інші регіони для виконання завдань від керівництва. Сьогодні є різні думки стосовно Нацгвардії після того, що було в Україні взимку. Але хочу зазначити, що сьогодні нам необхідно об’єднатися, забути про розбрат і дати відсіч зовнішньому ворогу. А з внутрішніми проблемами ми розберемося потім. Тим паче, ми вже знаходимо порозуміння з колишніми опонентами. Наприклад, зараз у нас проходять підготовку члени херсонської самооборони. І в мене від них гарні враження: це люди з високим патріотизмом та бажанням учитися».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати