Бутербродик із сальмонелою?
21 травня, 00:00

Настання весни працівники інфекційних лікарень завжди чекають з особливим трепетом. Саме в цей час активізується базарна торгівля, й стихійні ринки починають зростати, як гриби, — у підземних переходах, біля автобусних зупинок, у метро, у парках... Продавці пропонують перехожим домашні продукти — м’ясо, сир, сметану, бутерброди... Часто все це виглядає досить апетитно, та й ціни не кусаються. Однак, як свідчить статистика, саме вулична торгівля є головним розсадником шлунково-кишкових інфекцій. Тільки за останній місяць понад тридцять киян отруїлися продуктами, придбаними на стихійних ринках. Спектр захворювань досить широкий — трихінельоз, дизентерія, сальмонельоз. Незважаючи на постанову Головного санітарного лікаря Києва «Про заборону реалізації продуктів харчування з відкритих лотків на вулицях міста», міліція не поспішає розганяти стихійні ринки. І торговці почуваються цілком упевнено. Чи те ще буде!
Випуск газети №:
№93, (1998)Рубрика
Суспільство