Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Червоний, білий, золотий

Як прикрасити квартиру на Новий рік
22 грудня, 00:00

Останні дні грудня приносять радісні турботи, адже наближається Новий рік — найкраще свято в році. Звідкись зненацька з'являються ялинові гілки, шишки, свічки, снігуроньки, позолочені горіхи — усі ці добрі та веселі, блискучі штучки, які покликані раз на рік нагадувати нам, що чудеса можливі й дитинство десь поряд. Турботи ці радісні, але і відповідальні: зовсім непросто підготувати звичну кімнату в квартирі або добре знайомий офісний зал до гідної зустрічі з казкою. Попри те, що новорічний декор — тимчасовий елемент внутрішнього оздоблення житла, він неодмінно має гармоніювати зі звичним інтер'єром. Ось кілька універсальних порад, як прикрасити свою квартиру на свято.

У святковому оздобленні будинку переважаючими кольорами повинні бути червоний зелений і білий у поєднанні із золотом. Оформіть дверні «новорічними завісами»: вбийте над дверима два цвяшки, натягніть нитку і повісьте на неї блискучий дощик. Підв'яжіть гардини блискучою мішурою, прикрасьте нею люстру та краї святкової скатертини. Дуже елегантна річ — традиційний різдвяний вінок, виконаний у модному дизайні з ялинових гілочок. У новорічні та різдвяні свята такий вінок привітно зустріне гостей біля порога. Його вішають на вхідні двері як оберіг і символ надії на благополуччя, достаток і відродження. Тому вінки рясно прикрашають плодами, фруктами, ароматичними паличками, квітами. Як удале доповнення використовують ягоди шипшини, насіннєві головки маку, мох, вербові лозини.

Щоб фрукти на святковому столі мали незвичайний вигляд, покрийте їх «інеєм». Для цього виноградинки, сливи, яблука, груші змажте за допомогою пензлика збитим яєчним білком й обсипте цукром.

Можна створити таку композицію: наповніть велику прозору скляну чашу водою, покладіть на дно довге намисто або нитку перлів, пустіть у плавання пласкі різнокольорові свічки у вигляді зірочок. Вогники на воді — чарівне видовище. Звичайну білу свічку легко зробити святковою: обвийте її смужкою кольорового клейкого паперу або прикрасьте зірочками із золотої фольги. Келихи з прозорого скла на стійкій короткій ніжці перетворіть на оригінальні свічники: насипте на дно великі намистини, налийте воду та покладіть плаваючі свічки. Вдягніть ялинку — як сто років тому. Спечіть із пісочного тіста різні фігурки: зірочки, кружальця, трикутники, силуети тварин. Зробіть у них голкою дірочки, протягніть нитку та повісьте на ялинку разом із позолоченими горіхами й цукерками в золотистій фользі. Красива ялинка з різнокольоровими шишками. Шишки треба заздалегідь зібрати в лісі та розфарбувати золотою, срібною, бронзовою або білою фарбами. Можна прикрасити всю ялинку пластиковими маленькими дідусями-морозами в плюшевих шубах або різнокольоровими пінопластовими кульками.

Починаючи оздоблення ялинки, пам'ятайте, що хоч мода на аранжування щороку змінюється, класична новорічна колірна гама червоного із зеленим залишається незмінною, а як доповнення наносять білі та золотисто-жовті тони. Не перевантажуйте головну винуватицю торжества безліччю форм. Тобто як іграшок, так і квітів не повинно бути більше ніж три види. Наприклад, кулі, бурульки, зірки.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати