Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Добровольці Божої Чоти»

До 11 лютого у столичній «Кінопанорамі» — документальний фільм про захисників донецького аеропорту і Пісків
04 лютого, 11:47
ОЛЕНА МАКСИМЕНКО, ФОТО ЗІ СТОРІНКИ ФІЛЬМУ «ДОБРОВОЛЬЦІ БОЖОЇ ЧОТИ» У FACEBOOK

Цього тижня у прокат вийшов документальний фільм Леоніда Кантера та Івана Яснія «Добровольці Божої Чоти», присвячений окремим фазам битви за аеропорт та бійцям Добровольчого українського корпусу в Пісках. Поки що стрічку можна побачити лише в столиці — у «Кінопанорамі». Далі, обіцяють режисери, фільм покажуть в інших містах України. Прокат у столиці триватиме не так довго: поки у розкладі сеансів стрічка фігурує до 11 лютого.

«Колись про звитяги героїв минулого оповідали думи, тобто це був документ, але в художній формі, — говорить режисер Леонід Кантер. — Це схоже на те, що зробили ми. Власне цей фільм є такою думою — художньою розповіддю про документальні події».

82 хвилини шаленого адреналіну, гумору, болю, надриву і мужності — надпотужна концентрація війни в усіх її проявах. Сцени бою, захоплення нового термінала аеропорту, порятунок поранених, мирні люди, які живуть поряд з епіцентром бойових дій. Смерті та фронтовий гумор. Філософські бесіди. І музика, що досконало лягла на відеоряд, — «Кому Вниз» та «Добровольці» Олекси Бика, що вже стала неофіційним гімном бійців-добровольців.

«Це був такий тандем, — розповідає Іван Ясній про розподіл роботи. — Леонід завжди знімав на маленьку камеру. Ми розділили роботу: художні деталі та тонкощі знімав я, а він завжди йшов туди, куди можна пролізти, прослизнути, де доречні оперативні зйомки». Бійці ДУК як один зі сміхом говорять про безстрашність Кантера: «Більш безшабашного режисера й оператора, ніж Леонід, я не бачив у житті! — згадує боєць із позивним «Богема», в мирному житті — режисер дитячого театру. — Це абсолютно ненормальний чоловік без інстинкту самозбереження — всі з автоматами, а він з камерою! — і біжить у саму гущу подій!»

Наступні сеанси в «Кінопанорамі»: 5 — 7 лютого: 17.00,  8 лютого: 14.00, 15.00, 19.00,  9 — 11 лютого: 11.00,  15.00, 19.00.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати