Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Донбаські студії»

Вихідці зі східного регіону ініціюють створення наукового співтовариства за підтримки фонду ІЗОЛЯЦІЯ
23 липня, 10:26
Фото надано Фондом ІЗОЛЯЦІЯ

Донецький Фонд ІЗОЛЯЦІЯ. ПЛАТФОРМА КУЛЬТУРНИХ ІНІЦІАТИВ, який реалізовував проект з культурної конверсії промислової зони Донецька, а тепер змушений перенести свою діяльність до Києва через дії терористів, висловив готовність підтримати ініціативу молодих вчених та активістів із Донецька та Києва щодо створення наукової платформи, яка об'єднає навколо себе інтелектуальну еліту Донбасу і фахівців з інших регіонів і країн, які займаються вивченням ситуації на Донбасі.

Перше, з чого почалася ініціатива, - це соціологічне опитування і збір інформації на основі роботи фонду та його бази контактів. Зараз триває робота з опитування людей, які покинули регіон в різні роки, про причини такого рішення, їхнєставлення до сьогодення. Адже насправді з регіону виїжджали молоді люди упродовж багатьох років. Чи була це вимушена міграція, чи все-таки для цього є інші причини - належить з'ясувати.

Одним із перших кроків також є зустрічі вихідців зі східної України, які опинилисьу Києві. На символічні зустрічі з назвою «Тормозок» запрошують усіх, хто колись мав відношення до Донбасу. З одного боку - це знайомство і підтримка тих, хто виїхав під час бойових дій, з іншого - своєрідна терапія.

«Проект, який ми зараз розробляємо, носить робочу назву «Донбаські студії ». Це наукове товариство з певною власною інтелектуальною інфраструктурою, яке займатиметься міждисциплінарним дослідженням Донбасу, реалізовуватиме освітні програми та заходи з нарощування наукового потенціалу в цій сфері. Першим освітнім заходом «Донбаських студій» стане «Жива Бібліотека Донбасу». Ми хочемо привезти з Донбасу до Києва видатних сучасників. Паралельно починаємо збирати книги та медіа для справжньої спеціалізованої бібліотеки про Донбас. Коментарі людей з назвами публікацій та цікавих джерел про Донбас дуже б нам допомогли! Також сподіваємося у майбутньому реалізовувати лекційну програму із залученням національних та міжнародних експертів. І найголовніше - публікації з вузькоспецифічних тем. Тема поки не розголошується», - коментує Ганна Агафонова, координатор проекту, консультант фонду ІЗОЛЯЦІЯ.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати