Коротко / Суспільство
У Києві відключають бювети
АК «Київводоканал» припиняє обслуговування 66 бюветів у Солом’янському, Подільському, частково Оболонському та Шевченківському районах Києва в зв’язку із заборгованістю районних комунальних підприємств у розмірі 1 млн. 700 тис. грн. і відсутністю прямих договорів із компанією. Про це повідомляє прес-служба «Київводоканалу». Через аварійний стан обладнання, за станом на 18 серпня, з експлуатації знято 22 бювети, оскільки в таких випадках «Київводоканал» не може гарантувати належні санітарні норми води зі свердловин і загальну техногенну безпеку.
«Ситуація з бюветами вкотре підтверджує позицію райадміністрацій, спрямовану на ухилення від оплати послуг ВАТ «АК «Київводоканал» і заморожування боргів районних комунальних підприємств. Наслідки таких дій несуть пряму загрозу життєдіяльності міста», — заявив заступник гендиректора з економіки і фінансів АК «Київводоканал» Віталій Найдюк. Окрім того, в прес-службі «Київводоканалу» спростовують інформацію, яка з’явилася раніше в ЗМІ, про те, що бюветні комплекси будуть переведені на платну основу. «АК «Київводоканал» не має ніяких підстав одноосібно запроваджувати оплату за користування бюветами... Бюветні комплекси Києва не перебувають на балансі АК «Київводоканал», компанія лише обслуговує їх за дорученням місцевих райдержадміністрацій відповідно до укладених договорів», — зазначається в заяві.
У Києві нараховується 224 бювети, з яких 180 перебувають на балансі райдержадміністрацій і ЖЕО, інші — у власності інших об’єктів господарювання. При цьому на обслуговуванні АК «Київводоканал» перебуває лише 145 бюветів, хоча прямі договори між районними КП і компанією підписано в 111 випадках.
На День незалежності в Черкасах місцеві кухарі змагатимуться в майстерності
У черкаській Долині троянд 24 серпня проходитиме перший міський кулінарний фестиваль «Черкаська смакота-2009». Участь у заході візьмуть місцеві ресторани та кафе. Кожен із них готуватиме кулінарний шедевр, який згодом може стати візитною карткою Черкас для кулінарії світу. У подальшому мерія міста прагне проводити таке дійство щорічно. Розпочнеться все з параду кулінарів за участю майстрів кращих кафетеріїв та ресторанів обласного центру, а також навчальних закладів кулінарної справи. Урочистою ходою під святковий акомпанемент духового оркестру провідні майстри кулінарії пройдуть від будівлі міськвиконкому до головного місця, де відбуватимуться всі святкові заходи — Долини троянд, де буде розташовано так звані столи достатку з усілякою смакотою — в тандемі з кулінарним мистецтвом талановитих майстрів.
Простір для фантазії кулінарів відкривається справді безмежний. І, певна річ, обіцяє перевершити всі можливі сподівання відвідувачів фестивалю. За особистого сприяння міського голови Черкас Сергія Одарича кожному, хто завітає у «долину достатку», надаватиметься солодке підкріплення, як-от улюблені з дитячих літ соковиті кавуни або ж духмяні, щойно зварені качани молодої кукурудзи. Гості фестивалю зможуть побачити нові напрямки кулінарії, приєднавшись до пошуку найкращої «страви по-черкаськи», гідної призу глядацьких симпатій, і, певна річ, скуштувати усілякої смакоти. Малеча ж поласує різноманітними видами морозива, солодких десертів та екзотичних фруктів. Також «Черкаська смакота-2009» відзначиться різноманітними конкурсами, кулінарними змаганнями й смачними естафетами, повідомляє Анатолій БАБАК.
Випуск газети №:
№147, (2009)Рубрика
Суспільство