Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Кожному – по «Короні...»

Перші читачі продовжують ділитися враженнями від книжкової новинки «Дня»
29 вересня, 11:42
ФОТО АРТЕМА СЛІПАЧУКА / «День»

Після резонансної презентації новинки «Дня» — «Корона, або Спадщина Королівства Руського», яка відбулася на Львівському форумі книговидавців, до редакції почали масово надходити листи та дзвінки від читачів з проханням повідомити, в яких магазинах і скільки коштує видання? Де його можна зручно замовити з доставкою? А ще — щасливчики, яким випала нагода першими потримати в руках, і, що головне, — почитати книгу, залюбки діляться своїми враженням. Дехто відверто каже — ця книга має бути у фондах всіх українських книгарень.

КОМЕНТАРІ

«ВИ ЗБИРАЄТЕ СПРАВДІ ОСОБЛИВІ МАТЕРІАЛИ...»

Вадим ЯРОВИЙ, юрист, Херсон:

— Мене завжди цікавила історія. А знайомство з Бібліотекою «Дня» почалося з книги «Сила м’якого знака». Якось вона потрапила мені на очі, я погортав — і придбав. Я читаю «День», але не завжди вдається відслідкувати всі найцікавіші матеріали. Мені сподобалось, що такі тексти зібрали в одному місці — у книжці. Потім я придбав «Повернення в Царгород», «Сестра моя, Софія...» та «Корона, або Спадщина Королівства Руського».

Загалом, мені подобається підхід вашої редакції до історії України. Ви збираєте справді особливі матеріали і відрізняєтесь умінням побачити деталі, особистостей і події, які не завжди помічають навіть відомі історики. У тій же «Силі м’якого знака» ми бачимо багато прикладів, як різні імперії хотіли привласнити нашу історію, принизити українських героїв і нав’язати чужі нам ідеали. Для цього вони робили широкий наступ на мову, культуру, релігію, стирали історію державотворення. Але, як бачимо, їм не вдалося завершити свої плани. Сьогодні ж нам треба пам’ятати про це і вчитися на помилках минулого. Але й не забувати важливі досягнення, які творили українці.

В анонсі «Корони...» сподобався підхід до історії великих родів і родин, які жили і творили на українських землях. Мене по-доброму зачепила фраза головного редактора «Дня» Лариси Івшиної про те, що в Україні довго панувала народницька історія, де не говорилося про еліту, шляхетні традиції. Так, були і поневоленні, і повстання в різні століття. Але були й державотворці. Той же Володимир Великий, також король Данило, Василь Вишиваний... Тому й історію нашу треба знати не тільки з 1991 року. Гадаю, в цій книзі відкрию для себе ще багато таких особистостей.

«ЗА КНИГАМИ «Дня» В МОЄМУ БАТАЛЬЙОНІ ЧЕРГА»

Олексій, переселенець, доброволець у зоні АТО:

— Я сам із Донецька, зараз живу в Маріуполі. З газетою «День» і вашою Бібліотекою познайомився давно. Відкриттям для мене стала книга «Сила м’якого знака», шкодую, що вона залишилася там, у Донецьку, не встиг її вивезти. Потім декілька книг «Дня» купував у Києві. А зараз замовив відразу три екземпляри «Корони...» — для себе, друзів і знайомих військових. Зараз служу в одному з добровольчих підрозділів, і ваші книги в батальйоні дуже швидко розходяться, за ними черга. Як тільки одна книга дочитається, всі знають, хто її після нього бере. Є голод  якісного читання. Саме вигадок-публіцистики всі «наїлися», а вам ми дякуємо за науковий ґрунтовний підхід, авторів, яких ви залучаєте. Завдяки вашим книгам заповнюється прогалина недостатньої освіти в знаннях з історії українського народу, нашого призначення тут. Ви робите дуже потрібну справу. Ваші книги — один із пунктів, завдяки яким не опускаються руки.

«День» ВМІЄ ПРИЄМНО ДИВУВАТИ»

Віта БОЙЧУК, мешканка Хмельницького, перша замовниця нової книги «Корона, або Спадщина Королівства Руського», володарка примірника з автографом Лариси Iвшиної:

— Не одразу змогла забрати «Корону...» з пошти, але прагнула це зробити якнайшвидше. Величезне спасибі за автограф головного редактора і побажання «першості в усьому» — це приємна винагорода за те, що мені пощастило оперативно зреагувати на анонс виходу нової книги і замовити її. Ще не встигла прочитати, адже обсяг виданння ґрунтовний, проте навіть проглянувши зміст, було важко встояти, щоб не сісти одразу за неї. Це не перша моя книга Бібліотеки газети «День». Минулого року «на одному подиху» прочитала «Сестра моя, Софія...», тож знала, що і в новинці «Корона...» не розчаруюся. «День» вміє приємно дивувати. Дякую за велику просвітницьку роботу!


 

На прохання читачів «День» подає інформацію про книгарні, де «Корону, або Спадщину Королівства Руського» вже можна придбати!

Новинка «Дня» «Корона, або Спадщина Королівства Руського» у книгарнях:

•  Мережа книгарень «Є» (запитуйте у вашому місті).

•  Мережа книгарень «Книголенд» (м. Харків).

•  Фірмовий магазин «Академкнига» (м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 42).

•  Могилянська книгарня (м. Київ, Контрактова площа, 4).

•  Книгарня-кав’ярня (м. Одеса, вул. Катерининська, 77).

•  Глобус книгарня (м. Львів, площа Галицького, 12).

•  Українська книгарня (м. Львів, проспект Тараса Шевченка, 8).

•  Книгарня Наукового товариства ім. Т.Шевченка (м. Львів, вул. Чупринки, 21).

* * *

Список постійно оновлюється, стежте на сайті «Дня».

* * *

Крім того, книги можна замовити у редакції:

м. Київ, проспект Перемоги, 121Д або на нашому сайті за посиланням: https://day.kyiv.ua/uk/library/books/korona-abo-spadshchyna-korolivstva-...

Контактна особа — керівник відділу реалізації Валентина Морозова.

Телефон: (044) 303-96-23.

E-mail: [email protected]

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати