Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

НОВИНИ

24 лютого, 00:00

Кандидати в прийомні батьки

У Дніпропетровській області створюється база даних кандидатів у прийомні батьки та батьки-вихователі для дитячих будинків сімейного типу. Про це на нараді «Захистимо права дітей» повідомив заступник голови Дніпропетровської обладміністрації Віктор Сергєєв, пише Інтерфакс-Україна. За його словами, в цьому році в кожному місті та районі області повинні бути створені по одному дитячому будинку сімейного типу і по одній прийомній сім’ї. «Саме таку мету ставить обласна влада на 2006 рік перед відповідними службами, які займаються захистом прав дітей-сиріт», — заявив В. Сергєєв. Він також відзначив, що вже найближчим часом буде відкрито п’ять дитячих будинків сімейного типу в містах Жовті Води, Марганець, Кривий Ріг, Дніпропетровськ та в Новомосковському районі області, а також п’ять прийомних сімей. Наразі база даних має у своєму розпорядженні інформацію про 12 потенційних кандидатів у прийомні батьки.

Пансіонат для ветеранів

Напередодні Дня захисників Вітчизни в Донецьку відкрився ще один пансіонат, призначений для лікування й оздоровлення ветеранів Великої Вітчизняної війни. До цього в шахтарській столиці вже функціонувало два подібні комплекси, а також спеціальна кардіологічна клініка, в яких були створені всі умови для повноцінного лікування та відпочинку ветеранів. Новий пансіонат відкрито в Кіровському районі міста, й відрізняється він від інших установ передусім більшою кількістю місць: протягом однієї зміни тут можуть поліпшити здоров’я та відпочити одразу 93 ветерани. При цьому новий п’ятиповерховий комплекс уже обладнано всім необхідним: для відпочиваючих передбачена робота масажного й стоматологічного кабінетів, а також фізкабінету, в яких проводяться процедури магнітотерапії, парафінотерапії, електропроцедури, інгаляція й водні процедури, повідомляє Ганна ХРИПУНКОВА, «День».

Злодії залишили села без «лампочки Ілліча»

23 лютого залишилися без світла Івонинці та Михунки Летичівського району (Хмельницька область). Уночі невідомі злодії демонтували під високою напругою 4 тисячі метрів дроту з оцієї тупикової лінії електромереж. «104 абоненти цих віддалених сіл — переважно літні, безпорадні люди», — повідомив для «Дня» начальник Летичівського району електромереж Андрій Гром. Він говорить, що створилася надзвичайна ситуація, бо на місці питання про заміну вкраденого дроту не вирішується: «Дуже дорогий, таких грошей не маємо». За справу взялися у підприємстві «Хмельницькобленерго». Одначе ніхто не знає достеменно, коли відновиться електропостачання Івонинець і Михунків. Тієї ж ночі зловмисники вкрали 1400 метрів дроту з лінії, що веде до села Новокостянтинів цього ж таки Летичівського району. У Новокостянтинові «лампочка Ілліча» ще сяє. Бо ця лінія — резервна. «За 2005 рік на території району скоєно вісім крадіжок дроту. Якось було, що лише за один раз демонтували аж шість кілометрів. Зазнаємо шалених втрат, — обурюються абоненти. — Коли у селі немає світла, не сплять розбійники — «експропріюють» останнє в літніх людей», — продовжив Андрій Гром. Злочинці залишаються безкарними. Жодного з них іще, як кажуть, за руку не взяли. Хоча й залишають сліди, що ведуть до пунктів приймання металобрухту. Цей успішний бізнес — поза контролем. Час, коли приймали іржаві каструлі, — у далекому минулому, повідомляє Михайло ВАСИЛЕВСЬКИЙ, «День».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати